Jan Kooijman voelde zich niet op zijn gemak bij GTST

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 16 december 2022 om 15:48
jan kooijman gtst
We kunnen bijna geen enkele Nederlandse acteur opnoemen die geen rol heeft gehad in Goede Tijden, Slechte Tijden. De rol hoeft niet groot te zijn, kan ook een kleine bijrol, maar velen hebben hun naam aan de eeuwigdurende serie gekoppeld. Zo ook Jan Kooijman, maar hij heeft niet zo'n positieve ervaring overgehouden aan het programma.
Jan Kooijman in Goede Tijden, Slechte Tijden
De rol van Jan Kooijman in Goede Tijden, Slechte Tijden, was ontzettend belangrijk voor zijn carrière. Hij maakte drie jaar lang deel uit van de cast, van 2009 tot 2012 was hij te zien als Danny de Jong. Ondanks de mooie stap in zijn carrière door de rol, vond hij het hele 'circus' rondom de serie niet altijd even leuk.
'Niet genoten' van zijn tijd bij de soap
In Winq vertelt Jan Kooijman over zijn tijd bij de soap. Hij heeft geleerd dat hij niet van die mate van aandacht kan genieten. "Ik klaag daar niet over, want ik heb er toen bewust voor gekozen en ik heb daar geen moment spijt van."
Hij zegt zich meer op zijn gemakt te voelen bij de wat 'kleinere programma's'. Hij presenteert nu bijvoorbeeld al een aantal jaar het programma Hij, zij, hen. Ook kent de nieuwe generatie hem niet meer door het werk dat hij ooit deed bij Goede Tijden, Slechte Tijden. "Als ik nu word aangesproken op straat of in de sportschool, dan is het vooral vanwege de films die ik daarna maakte", zegt hij. "Verliefd op Ibiza, Hartenstraat en Misfit 2 staan op grote streamingplatforms. Zeker Verliefd op Ibiza is een soort cultklassieker waar nog zoveel mensen plezier aan beleven."