Moeder kijkt toe hoe haar zoon wordt aangevallen in Bureau Rotterdam

Entertainment
woensdag, 22 november 2023 om 10:51
ontwerp zonder titel 2023 11 22t103600253
In de meest recente aflevering van Bureau Rotterdam reageren agenten Guido en Jacco samen met Ewout Genemans op een melding van een bezorgde moeder. Haar zoon is aangevallen en beroofd van zijn fiets door een jongen uit de buurt. Ze is van streek door wat er zojuist is gebeurd en vastbesloten om de fiets terug te krijgen.

Pesterijen

Die middag krijgt de vrouw het nare bericht dat de fiets van haar zoon gestolen is. Vastberaden om de fiets terug te vinden, haast ze zich naar het nabijgelegen speelplein. Wat ze daar aantreft, raakt haar diep als moeder. Met droefheid in haar ogen ziet ze dat haar zoon door een groep jongens wordt aangevallen. " Ze stonden het nog te filmen ook ", vertelt de aangeslagen moeder voor de camera.
Naar omstandigheden gaat het goed met de jongen, maar hij heeft flinke hoofdpijn. Zijn moeder zit in zak en as. " Ik word helemaal gek ", roept ze uit. Volgens haar is haar zoon altijd het slachtoffer als het gaat om pesterijen. Een vriendje van haar zoon probeert haar te kalmeren. " Ik heb nog een oude fiets thuis staan. Als het van mijn ouders mag, dan mag hij hem wel hebben ", zegt hij tegen de moeder.

Fiets gevonden

Guido, Jacco en presentator Ewout Genemans
weten de dertienjarige dader snel op te sporen. De jonge fietsendief beweert dat hij de fiets 'gevonden' heeft, maar de politie doorziet dit verhaal. Hij wordt verplicht de fiets terug te brengen naar de eigenaar en zijn excuses aan te bieden. Bovendien wordt er een melding gemaakt bij Halt.
De moeder stelt de dader direct de vraag waarom hij dat heeft gedaan. " Wat was jouw idee hierachter?
" Hij antwoordt dat hij 'gewoon een beetje wilde fietsen'. Hoewel ze moeite heeft met zijn verklaring, schudt de moeder hem de hand en waarschuwt hem om het 'nooit meer te doen'. Ook worden de filmpjes waarin de jongen wordt mishandeld verwijderd.

Wanneer is de laatste aflevering?

We kennen Ewout al van eerdere seizoenen van Bureau, maar hoe lang blijft zijn programma Bureau Rotterdam eigenlijk nog op televisie ? Nou, tot en met 5 december. Dus op Pakjesavond krijgen we voor het laatst de kans om te zien hoe de presentator een kijkje achter de schermen werpt bij de Rotterdamse politie. Maar gelukkig hebben we nog een paar weken te gaan om ervan te genieten!

POPULAIR NIEUWS