Zoveel kost het cancelen van Tim den Besten

Entertainment
zaterdag, 18 november 2023 om 14:30
ontwerp zonder titel 2023 11 14t151042298
Tim den Besten wordt ervan verdacht behoorlijk te hebben gerotzooid op datingapp Grindr. Met drie aangiftes op zijn dak is besloten om de NPO-kindershow Waku Waku eerder af te blazen. Wat gaat dat grapje kosten?

Het schandaal

Tim den Besten wordt beschuldigd van flink misgaan op de datingapp Grindr . Drie Nederlandse mannen hebben aangifte tegen hem gedaan, omdat de VPRO -ster hun identiteit gebruikte voor vieze praatjes. Twee van die mannen zitten nu in therapie en de derde loopt tegen financiële schade aan.
Oorspronkelijk zou Tim deze week elke werkdag te zien zijn in het kinderprogramma Waku Waku van de NPO . Echter heeft omroep KRO-NCRV op het laatste moment besloten om die vijf afleveringen te schrappen. Tina Nijkamp, voormalig baas bij SBS 6 , benoemt dit als een aanzienlijke financiële tegenvaller op haar analysekanaal.
Ze suggereert dat er aanzienlijk moet worden afgeschreven op deze tv-titel. " Hoeveel geld er gemoeid is met het in de prullenbak gooien van de vijf Waku Waku-afleveringen met Tim den Besten? Ik vermoed dat één aflevering ongeveer 17.500 tot 20.000 euro per aflevering kost. Het gaat dus denk ik om tussen de 85.000 en 100.000 euro. "

Begrip

Een flinke financiële tegenvaller, maar volgens Rob Goossens begrijpelijk. " Ik begrijp het heel goed, juist ook omdat het een kinderprogramma is ", zegt de tv-kenner in RTL Boulevard . " Het andere programma van Tim, 100 Dagen In De Vergeten Wijk, gaat eind deze maand nog wel van start. " Zo vertelt Luuk Ikink verder: " Ja, maar daar kijk je dan toch wel op een andere manier naar. "
Rob is het daar mee eens. " Ik vraag me af: waarom heeft de familie van Tim niet zelf gevraagd aan de publieke omroep, van: ‘Zouden jullie de programma’s even on hold kunnen zetten, want we hebben nu belangrijkere zaken aan ons hoofd?’
" Tim begrijpt, volgens zijn advocaat H.J. van der Tak, de keuze om hem van de televisie te halen. " Het is in goed overleg ook met ons gegaan. We snappen het ook ”, vertelt hij aan De Telegraaf .
Verslaggever Jordi Versteegden gaat verder: " Tim had het ook gewoon goed gevonden als het wel uitgezonden was, maar ze weten dat er spanning rondom hem hangt, dus ze snappen ook wel dat KRO-NCRV op dit moment deze keuze heeft gemaakt. "

Ziek

Jordi meldt dat Tim momenteel te ziek is om te reageren. " Tim zou de hele dag in bed liggen vanwege die zeldzame vorm van kanker die hij heeft. Hij kan ook nauwelijks berichten lezen. Hij is daar te ziek voor. Zijn advocaat zegt: ‘Het is niet een soort van struisvogelgedrag dat hij probeert om er op allerlei manieren onderuit te komen.' "
Hij gaat verder: "De advocaat wil benadrukken dat hij op dit moment echt niet in staat is om te reageren. Tim is wel op de hoogte gebracht van het feit dat het op dit moment niet uitgezonden wordt, maar verder is het allemaal met de advocaat van Tim afgehandeld. "
Sommige critici suggereren dat Tim zijn ziekte als een excuus gebruikt om publieke kritiek te ontlopen. Johan Derksen heeft zelfs twijfels of zijn ziekte wel echt is . Jordi gaat verder: " Zijn advocaat wil toch echt wel benadrukken dat het echt bizar toeval is allemaal en dat het echt eraan lag dat Tim heel erg ziek was en dat hij toen samen met de VPRO heeft gekozen om zich ziek te melden. "