Kritiek op Yvon Jaspers: 'Met imago nooit meer goed gekomen'

Entertainment
door Indy
maandag, 08 januari 2024 om 12:00
tina nijkamp kritiek yvon jaspers
Afgelopen zaterdag was het een spannende avond voor de Nederlandse tv-sterren. Het was namelijk de eerste Super Saturday van het jaar 2024. Kijkcijferexpert Tina Nijkamp deelde zondag de resultaten. De uitslag is voor Yvon Jaspers erg pijnlijk. Als klap op de vuurpijl geeft Tina nog een trap na met een bak kritiek op Yvon.

Super Saturday

Er was op de eerste Super Saturday van 2024 een variatie aan nieuwe televisieprogramma's te zien. Vooral voor Rob Kemps, die na ruim een jaar een terugkeer maakt op televisie met het programma My tribute to Elvis , en voor Yvon Jaspers, die voor het eerst in 20 jaar geen boerenprogramma presenteerde, was het spannend.
De cijfers zijn inmiddels bekend en de grote winnaar is, zoals verwacht, Wie is de Mol? Het programma trok maar liefst bijna 2,8 miljoen kijkers. Volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp is dit een monsterscore. Volgens haar komen bij die 2,8 miljoen kijkers ook nog 1 miljoen kijkers die uitgesteld kijken.

Ontzettend pijnlijk

Ook Rob kan opgelucht ademhalen. Zijn ode aan Elvis trok 788.000 kijkers, wat volgens Tina "gewoonweg dik in orde". Yvon komt er bekaaid vanaf. Haar programma Kook van jou scoorde een magere 488.000 kijkers. Hiermee verloor het programma zelfs van Kassa .
Volgens Tina is het ontzettend pijnlijk voor Yvon, maar toch doet ze er nog een schepje bovenop om het leed te vergroten. "Eigenlijk is het met het imago van Yvon nooit meer goed gekomen na het ForFarmers-schandaal en het talkshowoptreden bij Pauw in 2019."
Beau van Erven Dorens scoorde met het populaire quizprogramma Weet ik Veel wel naar verwachting en trok trok bijna 1 miljoen kijkers. Praat Nederlands met me van Art Rooijakkers scoorde dan weer niet goed en stelde flink teleur met 610.000 kijkers.