Mark Baanders deelt Expeditie Robinson-ervaring: 'Vervelend joch'

Entertainment
donderdag, 30 november 2023 om 14:07
ontwerp zonder titel 2023 11 30t132046198
Met slechts enkele afleveringen te gaan wordt het buitengewoon spannend om te ontdekken wie de titel Expeditie Robinson 2023 zal winnen. Mark Baanders maakt nog steeds kans en hij deelt alvast de lessen die hij op het eiland heeft geleerd.

'Vervelend joch'

Mark Baanders, die als bijnaam Slijptol draagt, trekt de aandacht vanwege zijn interacties met de andere eilandbewoners in Expeditie Robinson . In het begin waren er zelfs deelnemers die hem zonder aarzeling wilden wegsturen. Mark werd vervolgens naar Afvallerseiland gestuurd, maar keerde vastberaden terug naar de competitie. Ook daar werd duidelijk dat de verslaggever een uitgesproken mening heeft en, daardoor regelmatig buiten de groep valt.
" Zeker als je uitgeput bent, weinig eet, dan word je eerder boos. Ik heb mensen bij wie ik een publiekslieveling ben, maar ook kijkers die niet van me gediend zijn. Maar ik heb dat altijd gehad: of ze vinden me leuk, of een vervelend joch. Het zij zo ", blikt hij in een interview met het AD terug op dit avontuur.

Nooit meer meedoen

Mark geeft aan dat hij met name het mentale aspect van Expeditie Robinson
heeft onderschat. Hij hoopt dan ook dat toekomstige seizoenen meer gericht zullen zijn op overleven op een eiland dan op het sociale spel. Want dat eist ook zijn tol. Daarnaast deelt hij hoe de expeditie aanzienlijke invloed heeft gehad op zijn leven. " Iets wat ik hopelijk nooit meer zal meemaken. En dan bedoel ik ook: ik héb de ervaring binnen en de herinneringen voor het leven. Waarom zou ik nog een keer meedoen. Dan ga ik liever voor een poolexpeditie. "
De verslaggever beschouwt zijn ervaring bij Expeditie Robinson als een uitgebreide detox . Hij deelt met het AD
dat hij tijdens zijn verblijf veel heeft gereflecteerd over zaken die voorheen vanzelfsprekend waren. Door de langdurige afzondering in Maleisië stelde hij zichzelf de vraag waar hij werkelijk gelukkig van werd. Het bleek dat zijn ouders, zijn vriend en zijn hond daar de kern van vormden. " Het vinden van eten of vangen van een vis geeft meer voldoening dan scrollen op je telefoon ."