Mart Hoogkamer deelt details over breuk: 'Geen contact meer'

Entertainment
donderdag, 12 oktober 2023 om 13:41
ontwerp zonder titel 75
Mart Hoogkamer heeft gelukkig een aanzienlijke periode van herstel doorgemaakt na zijn burn-out. De donkere periode dwong de zanger om zijn eigen welzijn prioriteit te geven, wat niet echt voor iedereen positieve gevolgen had.

Afscheid genomen van manager

Na een periode van rust nemen heeft Mart besloten veranderingen door te voeren in zijn team. In een interview met Story deelt de zanger mee dat Robert Schipper niet langer zijn manager is. " Dat was een lastige beslissing omdat we elkaar al zo lang kennen, maar voor mij was dat het beste. "
Het afscheid nemen van Robert viel Mart niet gemakkelijk. Op dit moment hebben ze geen contact meer, zoals Mart aan Story heeft laten weten. " Voor mijn gevoel is het goed uitgesproken, maar ik zie überhaupt weinig mensen. Buiten het werk om, houd ik mijn kringetje klein. "

Burn-out

Mart stond ongeveer 9 keer per weekend of het podium. Dat trok Mart gewoon niet meer : " Ik wil alleen nog dingen die ik leuk vind. En dat is maximaal vier keer per weekend. Het plezier staat nu voorop.
" volgens zijn collega's, was het nog maar een kwestie van tijd dat hij zou gaan instorten. " Ik luisterde naar de verkeerde mensen ", vertelt Mart aan Story . " Met als gevolg dat ik het zingen niet meer leuk vond " gaat Mart verder.
Mart vertelt ook: " Het optreden was zwaar, ik raakte mijn stem kwijt. Alles stapelde zich op met als gevolg dat ik letterlijk instortte. Ik kon niets meer. " Mart vertelt daarnaast: " De eerste maand dat ik thuis was, sliep ik achttien uur per dag. In de zes uur dat ik wakker was, deed ik niets. "
Ook vertelt Mart dat hij in die tijd niet meer at. "Ik was een schim van mezelf. Terugkijkend op die periode kun je wel zeggen dat ik een burn-out en een lichte depressie had. "