De eisen, voorwaarden én het programma waarmee Matthijs van Nieuwkerk zijn comeback maakt

Entertainment
door Sophie
woensdag, 28 juni 2023 om 9:20
matthijs van nieuwkerk comeback
Matthijs van Nieuwkerk is al een tijdje van de buis, maar zou aan het werken zijn aan zijn terugkeer. Er staat al een duidelijk plan, die waarschijnlijk werkelijkheid zal gaan worden.

Matthijs van Nieuwkerk duikt onder

Matthijs van Nieuwkerk leeft de afgelopen maanden onder de radar. Dit heeft alles te maken met het bericht dat De Volkskrant publiceerde over structureel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma De Wereld Draait Door . Jarenlang zou er sprake zijn geweest van een angstcultuur.
Het zou nu in ieder geval met Matthijs al een stuk beter gaan . Hij zou werken aan zichzelf en het proces dat het bericht met zich mee heeft gebracht.

De comeback van Matthijs

"Er wordt al stevig gespeculeerd over een terugkeer van Matthijs op televisie. Dat moet hij alleen wel zelf willen, én het publiek moet hem weer omarmen" , vertelt Rob Goossens.
Ook zou er al het één en ander rondgaan in Hilversum over de terugkeer. "In de Hilversumse wandelgangen hoor ik hoopgevend nieuws. Het plan voor de hersteloperatie ziet er heel goed uit en Matthijs zelf staat ervoor open. Sterker: bij de NPO durft een enkeling zelfs al te hopen dat hij zijn oude vertrouwde plekje in de vooravond wel terug zou willen met een gloednieuwe talkshow."
Ook vanuit zijn management wordt er geen weerwoord gegeven. "Dit is voor ons geen aanleiding om hierop te reageren, dus we laten het zo. Geen commentaar."
Het lijkt er dus op dat Matthijs zal terugkeren met een dagelijkse talkshow, dan gaan we ineens van geen Matthijs naar heel veel Matthijs. Toch zijn we benieuwd of het publiek hem uiteindelijk weer zal gaan omarmen én of er mensen zijn die nog voor hem willen werken na al zijn uitbarstingen.