Maxime Meiland onder vuur: 'Dit is niet veilig voor Claire'

Entertainment
door Indy
donderdag, 26 oktober 2023 om 13:28
maxime meiland geheim dochter
De familie Meiland ligt onder vuur bij Veilig Verkeer Nederland. In een aflevering van Chateau Meiland is te zien dat Maxime Meiland haar dochtertje Claire niet veilig in de auto zet als zij haar naar school brengt. Claire zat niet alleen zonder kinderzitje voorin de auto, maar had de autogordel ook nog op een onverantwoorde wijze om. Ook de rest van de familie kan hun rijgedrag nog flink verbeteren.

Geen goed voorbeeld

Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland, legt uit dat kinderen tot de lengte van 1 meter 35 moeten worden vervoerd in een goedgekeurd kinderzitje. "Dit is geen goed voorbeeld” , vertelt hij in een interview met weekblad Story .
Maxime Meiland deed de autogordel om bij haar dochtertje. Omdat Claire niet op een verhoging zat, zat de gorden veel te hoog. "Als de gordel om de nek zit, kan hij erin snijden bij een ongeluk. Dat kan bij een grote klap schade aan de nek veroorzaken. Kleine kinderen moeten op een zitverhoging.”

Dronken achter het stuur

Maxime is niet de enige die op de vingers wordt getikt door Rob. Ook over haar vader Martien Meiland uit hij zijn zorgen. "We hebben tijdens Chateau Meiland natuurlijk ook Martien gezien, die dronken achter het stuur stapte."
Maxime en Martien hebben het altijd over de rijstijl van Erica Meiland. "Volgens hen rijdt zij veel te hard."
Ook dit is opgevallen bij Veilig Verkeer Nederland. "Dat is natuurlijk ook niet het goede voorbeeld.”

Villa van de familie Meiland

Misschien dat de familie binnenkort weer wat meer op elkaars rijgedrag kan letten. Gisteren kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de Meilandjes definitief weer samen onder een dak gaan wonen. Martien, Erica en Maxime, inclusief de rest van het gezin, gaan in een familievilla wonen. De villa waar de familie zich gaat vestigen komt op een opvallende locatie in Noordwijkerhout. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar het oorspronkelijke klooster Leeuwenhorst, dat werd gesticht voor adellijke vrouwen. De koop is afgesloten, maar het is nog niet bekend wanneer de familie gaat verhuizen. Wel delen ze vast de eerste schetsen van hun droomvilla.