Maxime Meiland breekt belofte aan arme kinderen: 'Niet betrokken'

Entertainment
door Indy
donderdag, 28 september 2023 om 8:34
maxime meiland over einde chateau meiland wij vinden het wel goed zo
Maxime Meiland is haar afspraak niet nagekomen. Tijdens de opnames van Chateau Bijstand zette de Meiland-ster zich in voor Stichting Babyspullen. Maxime zou dit ook buiten de camera's blijven doen, maar de stichting heeft nooit meer iets van haar vernomen.

Chateau Bijstand

Vorig jaar konden we zien hoe de Meilandjes in Chateau Bijstand, een spin-off van Chateau Meiland , een maand lang verbleven in een rijtjeshuis in Uithoorn. Hierin moesten ze leven op bijstandsniveau. De familie zette zich onder andere in voor Stichting Babyspullen, die als doel heeft om de gevolgen van armoede voor jonge kinderen en baby's te verminderen.
Maxime heeft zelf twee dochtertjes en wilde zich graag inzetten voor de stichting, ook buiten de camera's. Bij de woning van Maxime werd een speciale kledinginzamelcontainer geplaatst waar mensen kleding konden inleveren om op deze manier arme gezinnen te helpen.

Familie niet meer betrokken

In een gesprek met weekblad Story
vertelt Mary Kearney, algemeen directeur Stichting Babyspullen, dat Maxime zelfs ambassadeur zou worden van de stichting. Maxime kwam deze afspraak echter nooit na. "Korte tijd heeft ze een inzamelcontainer van ons gehad. De activiteiten die daarbij hoorden, bleken niet te passen, dus dat is vrij snel gestopt" , vertelt Mary. "De familie is inderdaad verder niet bij ons betrokken."
Rondom de periode van de uitzending van het programma, hebben veel hulpverleners zich geregistreerd bij de stichting. Toch heeft het noemen van de stichting in het programma weinig geholpen. "Deze periode viel echter ook samen met het begin van de oorlog in Oekraïne en de toenemende inflatie, waarmee meer mensen in Nederland het financieel zwaar kregen" , zegt Mary. "Naar verwachting heeft het op het gebied van naamsbekendheid het meeste gedaan. Qua donaties is er geen verschil ten opzichte van de jaren 2021 en 2023. In dat opzicht heeft het niet veel gedaan."

Ambassadeur Stoptober

Waar Maxime het ambassadeurschap voor Stichting Babyspullen liet schieten, is ze dit jaar wel één van de ambassadeurs van Stoptober . Stoptober is een campagne dat ieder jaar in oktober terug komt en zich bezighoudt met het overtuigen van mensen die roken om te gaan stoppen. Maxime wil de sigaretten niet meer aanraken, vanwege haar dochters, ze wil graag het goede voorbeeld geven aan haar dochters Claire en Vivé, vertelt ze. “Ik zou het wel erg vinden als ze later gaan roken, maar ik zou ook hopen dat het een fase is in de puberteit. En dat ze er op een gegeven moment weer mee stoppen.” En door mee te doen aan de campagne inspireert Maxime ook andere rokers om te gaan stoppen met roken.