Om déze reden krijgt Maxime Meiland haar villa niet verkocht

Entertainment
woensdag, 11 oktober 2023 om 17:00
1010 maxime meiland
Het zal voor weinigen als een verrassing komen: er prijkt een tekoopbord in de tuin van Maxime Meiland's zogenaamde 'droomvilla'. Hoewel ze al actief bezig is met het zoeken naar een nieuw onderkomen, moet de verkoop van deze miljoenenvilla nog plaatsvinden, en dat lijkt een potentieel struikelblok te vormen, zoals tv-makelaar Alex van Keulen waarschuwt.

Villa van 14 duizend euro

Maxime verwierf haar droomhuis in november 2022, samen met haar echtgenoot Leroy, voor de prijs van 2,2 miljoen euro. Hoewel het gezin pas sinds februari in de villa woont, hebben ze nu al besloten te verhuizen. Wat is hiervan de reden? Maxime geeft toe dat de maandelijkse kosten wat aan de hoge kant zijn .
" 14 duizend per maand " " Het heeft ook wel een beetje met het geld te maken, ja, " geeft ze toe in een gesprek met RTL Boulevard. "J e moet op een gegeven moment zo’n overweging maken van: oké, wil ik hier zo graag wonen en beknibbelen op andere dingen? Of wil ik toch gewoon zeggen: we gaan lekker leven? "
Maar hoeveel bedraagt de maandelijkse last eigenlijk? "In de taal van makelaars wordt het omschreven als: 'Dit huis heeft natuurlijke ventilatie.' Met andere woorden, het tocht altijd," legt Aran Bade uit in RTL Boulevard. " Ze gaan een heel dure winter tegemoet. We hebben het uitgerekend: de maandelijkse lasten zijn 14 duizend euro. "

'Stoken en nog eens stoken'

Dit maandelijkse bedrag omvat zowel de hypotheekkosten als de aanzienlijke energierekening. De villa van Maxime en Leroy heeft namelijk energielabel G, wat volgens tv-makelaar Alex van Keulen neerkomt op " Dat betekent stoken, stoken en nog eens stoken. In zo’n woning muurisolatie aanbrengen … dat loopt ontzettend in de papieren.
" Het aanbrengen van muurisolatie in zo'n woning brengt aanzienlijke kosten met zich mee. " Er staan ook woningen te koop met hetzelfde bedrag, maar dan energielabel A. Ja, G staat voor grot. ", vertelt Alex.

Niet zomaar verkocht

Alex vreest dat Maxime de villa niet gemakkelijk zal kunnen verkopen, gezien de noodzaak om de woning te isoleren, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Dan moet je echt denken aan meer dan 100 duizend euro om dat te herstellen. " Ik wens ze heel veel succes, maar ik heb zo het idee dat die woning nog wel even te koop blijft staan ."