Nick Schilder is heel wat fans verloren: 'Ik heb heimwee'

Entertainment
woensdag, 11 oktober 2023 om 17:02
nickbad
Nick Schilder bevindt zich nu solo in de muziekwereld, nadat hij niet langer een duo vormt met Simon Keizer. Naast het verlies van zijn muzikale partner blijkt dat hij ook een aantal fans is kwijtgeraakt na de breuk. Dit onthult hij in een interview met Libelle.

Breuk Nick en Simon

Het initiatief om te stoppen kwam grootste gedeelte vanuit Simon Keizer , hij voelde zich opgesloten in een vast riedeltje en had het idee dat hij geen vrijheid had. De gedachte om te stoppen met Nick en Simon, schoot Simon binnen in 2020 tijdens een wereldreis met zijn dochter en vrouw. Hij toen een enorm gevoel van vrijheid en hij besefte dat hij dat heel erg mist. Toen Simon had besloten om echt definitief te stoppen voelde hij een intense opluchting. Nick snapte zijn keuze.

Nieuwe genre

In mei lanceerde Nick zijn allereerste solo single zonder Simon, getiteld 'Shatterproof'. Zoals de titel suggereert, is het een Engelstalig nummer. Nick meldt dat het nummer ' boven verwachting goed
' heeft gepresteerd, maar tegelijkertijd heeft hij ook enkele fans verloren. " Sommige mensen hechten toch erg aan de Nederlandse taal
", merkt hij op. Hij toont begrip voor deze reactie: " Ik heb af en toe ook heimwee naar die tijd. "

Verloren mensen

Ondanks het verlies van enkele mensen onderweg, richt hij zich op de toekomst. Zijn solocarrière ervaart hij als een plezierige bonus , zoals hij aangeeft. Om hier een succes van te maken, heeft de zanger zich ingespannen. " Ik heb accenttrainingen gevolgd bij iemand die Hollywoodacteurs traint en schrijfsessies gehad met fantastische songwriters, in Berlijn, Nashville en Londen. Solo gaan is uit nood geboren, maar ik omarm het ten volle." Hij heeft zijn gezin al ingelicht dat hij de komende tijd intensief bezig zal zijn met zijn muziekcarrière: "Ik heb thuis ook verteld dat papa heel veel uren gaat maken ."
Over het terugwinnen van fans is hij terughoudend. " Qua repertoire is het afwachten of er mensen op mijn nieuwe genre afkomen. "