Maxime Meiland doet boekje open over verleden: 'Heb jaren niks gezegd'

Entertainment
door Indy
maandag, 16 oktober 2023 om 13:19
maxime meiland mensen uitkering
Maxime Meiland doet in Who's that girl?, de VIP-versie van Het Mooiste Meisje van de Klas, een boekje open over haar verleden. Samen met haar ouders Martien Meiland en Erica Meiland en zus Montana Meiland blikt ze terug op haar jongere jaren. Hierin bespreekt de familie Meiland ook de heftige misbruikzaak van Maxime.

Roerige tienerjaren

In het programma bezoekt Maxime Meiland het oude huis van het gezin en haar oude school in Frankrijk. Maxime heeft een roerige tijd meegemaakt in haar tienerjaren. Haar ouders gingen scheiden en alsof dat nog niet erg genoeg was werd er ook nog een filmpje zonder kleding van haar verspreid toen ze in de tweede klas van de middelbare school zat.
Vanuit daar escaleerde het alleen maar verder. Maxime vertelt dat ze op haar vijftiende is misbruikt . "Ik voelde me zo alleen" , vertelt Maxime. Jarenlang heeft ze niks tegen haar familie gezegd over de gebeurtenis. "Ik dacht echt: ik kom hier nooit meer overheen. Terwijl het eigenlijk zo veel mensen gebeurt, maar dat besef heb je dan nog niet."

Verzwegen

Martien en Erica vinden het lastig om over de gitzwarte bladzijde uit Maximes leven te praten. "Oh vreselijk" , begint Martien. "Ja" , gaat Erica verder. "Dat ze daar ook niet over praatte, vind ik zo jammer. Als je naar je moeder gaat, ga je meteen naar de huisarts of het ziekenhuis en heb je dna. Dna is keihard bewijs."
Maxime besluit dat ze eigenlijk meteen iets had moeten zeggen tegen haar ouders. "Want dan was het heel anders geweest. Je gaat het toch bij jezelf zoeken. Ik was natuurlijk ook onhandelbaar thuis. Dan denk je alleen maar: het ligt aan mij."

Donkere gedachten

Uiteindelijk heeft Maxime de verkrachting zeker drie jaar voor zich gehouden. Ze kampte in die tijd zelfs met zelfmoordgedachten. "Maar elke keer dacht ik: ik kan het mijn moeder niet aandoen. Mijn moeder had al geen broer en zus meer, haar vader was heel vroeg overleden, ze had een man die al twee keer wegging. Ik denk: dat kan ik niet, ik kan dat niet doen."
De Meiland-ster heeft hulp gezocht voor de suïcidale gedachten. Ze is in therapie gegaan, ook samen met haar moeder Erica. "Mijn moeder moest ook zo huilen. 'Nu snap ik waarom je zo doet, waarom je zo onhandelbaar bent.' Dat was zo'n opluchting voor mij. Er viel zo'n last van mijn schouders af."

Naweeën van het verleden

Ondanks dat het nu een stuk beter gaat met Maxime, zijn de naweeën van het verleden nog merkbaar. Leroy, de man van Maxime, merkt dat zij er af en toe nog steeds last van heeft. "Zeker als we bijvoorbeeld aan het stoeien zijn en je pakt d'r even een keer vast, gewoon uit goede bedoeling. We hebben een paar keer gehad dat ze dan helemaal in paniek raakt en dat ze begint te huilen en wegloopt."