Maxime Meiland verliest volgers: 'Staat in het rood'

Entertainment
door Sophie
maandag, 22 januari 2024 om 14:34
maxime meiland 2
Waar eerst nog sympathie was voor het verkrachtingsverhaal van Maxime Meiland, is dat tegenwoordig heel anders. Ze verloor zelfs fans en volgers door de ophef die er is ontstaan over de echtheid van haar verhaal.

Vermeende verkrachting Maxime Meiland

Waar eerst nog veel fans waren van Maxime Meiland en de familie Meiland, neemt dit nu - logischerwijs - allemaal af. Het concept van Chateau Meiland, was al een bijzondere, maar het scoorde goed, hoe anders zal dit zijn mocht Maxime gelogen hebben.

Maxime besloot namelijk om in haar boek, Maxime. Misbruikt, Ontspoord en Nu… Gelukkig!, het verhaal van haar eventuele verkrachting te delen met de wereld. Waar ze eerst kon rekenen op een hoop sympathie, is dat nu wel anders. De vermeende verkrachter heeft ook zijn verhaal gedaan. Hij deelde dat ze hét wel gedaan zouden hebben, maar dat er absoluut geen sprake was van verkrachting. Hij deed aangifte van smaad en laster. Ook Maxime heeft kort hierna aangifte gedaan van verkrachting. Zij had deze aangifte ondanks de verhalen in haar boek niet gedaan. De ‘verkrachter’ heeft na de aangifte van Maxime weer aangifte gedaan, van een valse aangifte.

Maxime en de vermeende verkrachter zullen elkaar de komende tijd geregeld ‘tegenkomen’ in de rechtszalen. Door de vele aangiftes is er veel tijd nodig om het onderzoek goed uit te voeren. In februari zal de eerste rechtszaak plaatsvinden.

Maxime Meiland verliest volgers: 'Staat in het rood'

Na al deze hectiek rondom Maxime en de familie Meiland heeft ze zich niet populair gemaakt. Volgens Luuk Ikink is dit ook gebleken uit de statistieken van Maxime op Instagram, de cijfers zouden namelijk flink aan het dalen zijn. “Het staat in het rood", wordt er dan gezegd. Er hangt natuurlijk ook een naar, vervelend sfeertje omheen nu met de rechtszaak. "Dat is misschien iets minder vrolijk om te volgen.”

Voor beide partijen breken er dus spannende tijden aan. Voor Maxime is het een periode van alles of niets. Toch valt voornamelijk te hopen dat de waarheid na één jaar eindelijk boven komt.