Mia en Dion balen van de uitkomst van het Songfestival: 'Het is wat het is'

Entertainment
door Denise
woensdag, 10 mei 2023 om 9:07
mia en dion halve finale songfestival
Gisteren was het zover, het Songfestival. Hoewel Mia en Dion zuiver klonken, mochten ze toch niet naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Ze vertelden na de eerste halve finale aan Nederlandse media dat ze balen van de situatie, maar dat ze wel met opgeheven hoofd naar huis gaan.

Met Opgeheven hoofd naar huis

Dion zegt na de afloop van de eerste halve finale: "We komen voor het hele avontuur, voor het hele verhaal en het is gewoon ontzettend jammer dat het vanavond eindigt. We kunnen met opgeheven hoofd naar huis." Hij is trots op het avontuur wat hij met Mia heeft mogen doen. "Het is wat het is. Ik ga nog wel even balen maar dat hoort er ook bij. Ik ben trots op wat we gedaan hebben."
Dion is van mening dat ze pech hadden met de loting en dat de stemmen van de jury dit jaar niet meetelde in de halve finales. "Waar heeft het aan gelegen? Ik denk dat we gewoon een hele moeilijke hadden qua halve finale. Het was gewoon een ijzersterke pot. En we hadden voor het eerst dit jaar alleen televoting. Aan ons heeft het niet gelegen, wij hebben alles gegeven." Mia staat volledig achter wat Dion zegt.

Trots

Ook Mia is trots op wat ze op het podium hebben gezet en geeft aan dat ze de afgelopen tijd veel heeft geleerd. "Ik ging van twintig keer op het podium te hebben gestaan ineens naar zoveel mensen. Dat heb ik gewoon gedaan zonder paniek of wat dan ook. Daar ben ik echt zo trots op."
Over dat ze niet in de finale zitten zegt Mia: "Er was zoveel geweld in deze halve finale en wij zaten er helaas niet tussen. Dat is balen, maar that's it. Ik voel me nog steeds wel een winnaar voor mezelf. We hebben zoveel mooie dingen in onszelf kunnen overwinnen door dit gewoon aan te gaan en het echt te durven. Het is best wel een ding zo'n Eurovisie Songfestival."