Nieuwe informatie over Marco Borsato: 'Hij heeft een zwarte kant'

Entertainment
woensdag, 17 januari 2024 om 14:59
ontwerp zonder titel 2024 01 17t141750926
Marco Borsato heeft al meer dan twee jaar een relatief laag profiel gehouden sinds hij beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Recentelijk is gebleken dat er al jaren geleden werd gesproken over de duistere kant van de zanger.

Zwarte kant

In het recent verschenen boek De Bolle Gogh , een biografie over Theo van Gogh, worden niet alleen opmerkelijke onthullingen over de tv-maker gedaan, maar ook over Marco Borsato. Dit meldt weekblad Story .
Niet veel mensen zijn op de hoogte van het feit dat Theo vlak voor zijn overlijden vier videoclips regisseerde voor Marco. Toen de zanger hem vroeg, presenteerde Theo vier opmerkelijke scenario's, waaronder een concept over gemeenschap tussen ouderen. Tot Theo's verrassing stemde Marco in met al zijn ideeën en werden de clips daadwerkelijk geproduceerd.
In het boek wordt beschreven dat Theo dat zo merkwaardig vond dat hij het volgende aan zijn zakenpartner Doesjka vertelde: " Er is iets met die Borsato. Hij heeft een zwarte kant en ik weet niet wat die kant is; hij laat het niet zien, op geen enkel moment. "

Volgend jaar

Wat Theo precies bedoelde, is nooit duidelijk geworden. Het is echter een feit dat Marco vele jaren later onder vuur ligt. In september maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de zanger wordt vervolgd
voor ontucht met een minderjarige. De exacte datum van de rechtszaak is nog onbekend, maar zijn advocaat Gert-Jan Knoops heeft onlangs aangegeven dat het mogelijk is dat de zaak pas volgend jaar voor de rechter komt.
" We hebben geen indicatie wanneer die zaak gaat voorkomen. Of dat dit jaar wordt, is ook nog maar zeer de vraag ", zei Gert-Jan in Sven Op 1 . Betekent dit dat Marco mogelijk nog een jaar moet wachten? " Dat is zeker mogelijk. Dat weten wij ook niet. Dat hangt ook af van de afronding van het vooronderzoek. "

Mogelijke straf

Welke straf staat Marco mogelijk te wachten? Misdaden van ontucht met kinderen worden door de rechtbank beschouwd als zeer ernstige vergrijpen. De strafmaat is aanzienlijk en varieert afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer. Als het kind jonger was dan 12 jaar tijdens het strafbare feit, kan de verdachte maximaal 12 jaar gevangenisstraf krijgen. Bij kinderen tussen de 12 en 16 jaar, wat het geval was bij het slachtoffer van Marco destijds, kan de verdachte een gevangenisstraf van maximaal 8 jaar krijgen.
In het geval van ontuchtzaken is een taakstraf niet mogelijk, zoals vastgelegd in het Wetboek van Strafrecht. Wanneer er voor het strafbare feit een gevangenisstraf van zes jaar of meer staat, mag er geen taakstraf worden opgelegd. Het kan echter voorkomen dat een taakstraf wordt gecombineerd met een gevangenisstraf. Dit zou echter beperkt kunnen blijven tot slechts één dag hechtenis, waarbij de rest van de straf wordt omgezet naar een taakstraf. De kans hierop is gering, gezien de algemene tendens om aanzienlijke gevangenisstraffen op te leggen voor ontuchtzaken.