Lil Kleine heeft 120 uur taakstraf uitgevoerd op een begraafplaats

Entertainment
woensdag, 17 januari 2024 om 15:53
ontwerp zonder titel 2024 01 17t145012934
De rechtbank van Amsterdam heeft in februari 2022 een taakstraf opgelegd van 120 uur aan rapper Lil' Kleine. Hij heeft deze uitgevoerd door te schoffelen op een begraafplaats. Deze straf volgde op zijn betrokkenheid bij de mishandeling van een man in een Amsterdamse nachtclub in 2019.

Lil' Kleine

Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine, is geboren in 1994 en verkreeg bekendheid door zijn deelname aan het programma Ali B op Volle Toeren , waarin hij een nummer opvoerde met Danny de Munk. Deze kwam in de Single Top 100 terecht. Naast zijn muzikale activiteiten was hij te zien in televisieseries en speelde hij een rol in de film Prins . Lil’ Kleine nam ook deel aan het programma Expeditie Robinson , waar hij jammergenoeg als eerste afviel.
Naast zijn artistieke carrière is Lil’ Kleine ondernemer met een eigen frietzaak en café in Amsterdam. Hij heeft een zoontje met zijn ex-verloofde Jaimie Vaes. Hoewel er oorspronkelijk een huwelijk op de planning stond, werd de relatie verbroken na een incident op Ibiza. Jorik zou naar verluidt zijn ex-verloofde hebben mishandeld.

Documentaire

Jorik komt aanstaande vrijdag met een driedelige documentaire . Het gaat over na zijn arrestatie en belicht volgens de makers ‘de gevolgen van het verlies van zijn carrière, vriendschappen en toegang tot zijn zoon’. Voor de eerste keer spreken Jorik en zijn naasten ‘over de onderliggende kwesties, waaronder roem, disfunctionele families, middelenmisbruik en relationele conflicten’.
De documentaire bestaat uit drie afleveringen. In de serie blijft onduidelijk of Jorik en Jaimie Vaes weer samen zijn . Speculaties over een mogelijke verzoening circuleren al geruime tijd.

Taakstraf

In zijn documentaire "Jorik" ontkent de artiest, bekend als Jorik Scholten dat hij daadwerkelijk fysiek geweld heeft toegepast. " Iemand liep tegen Jaimie (Joriks ex-vriendin, red.) aan, het waren twee studenten, en daar kreeg ik ruzie mee. Toen hebben andere mensen hem geslagen of geduwd, mensen waar ik niet mee was ", vertelt de rapper.
Hij stelt dat hij wel verantwoordelijk werd gehouden voor zijn actie, omdat hij 'een schopbeweging' maakte. Jorik koos ervoor om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak. " Alsnog vind ik dat ik niet schuldig ben, maar ik dacht, om me die hoofdpijn te besparen, fuck it. "
De rapper heeft gedurende twee maanden twee dagen per week op een begraafplaats gewerkt. Jorik koos voor deze locatie omdat er weinig mensen komen. " Je bent er een soort van alleen, op een begraafplaats heerst een beetje respect, of zo. "