Nu al problemen voor de familie Meiland en hun pension?: 'Parkeerproblemen en klusverbod'

Entertainment
door Sophie
donderdag, 11 mei 2023 om 15:47
martien meiland peter gilles
Elke week is er in Chateau Meiland te zien dat de familie Meiland ontzettend druk is met het opknappen van Code Rosé, het nieuwe pension. De deuren zijn nog niet geopend en er lijken nu al heel wat problemen te zijn.

Parkeerproblemen

Code Rosé is verre van af, maar een kamer boeken kan zeker. "Wij zijn nog volop aan het verbouwen om Code Rosé waanzinnig mooi te maken", staat op de website. "Hierdoor kunnen wij helaas nog geen inkijk geven in het pension of de kamer. Wel kunt u alvast reserveren."
Het is door een specifieke aflevering vrij duidelijk dat het pension naast een begraafplaats ligt. Toch kan dit gemakkelijk voor problemen zorgen. "Als we een begrafenis hebben en er staan veel auto's van de familie Meiland of hun gasten of werklieden, dan wordt het parkeren een probleem", zegt Ben van der Zalm, beheerder van de gemeentelijke begraafplaats aan Story. Alle genodigden van een uitvaart zullen dan niet kunnen parkeren.

Een klusverbod op Code Rosé

We hebben allemaal meegekregen dat de familie Meiland erg veel geluid maakte, met het raam open, terwijl er een begrafenis naast het pension bezig was. De familie Meiland heeft nu een klusverbod gekregen tijdens uitvaarten, dit kan voor heel wat vertraging zorgen tijdens de verbouwing.
"Als er een uitvaart is en er wordt geklust, dan lopen we er even naartoe en houden ze op", vertelt Ben. "We hebben goed contact met Erica. Er was onlangs een aannemer bezig met sloopwerkzaamheden en toen is die man daar op ons verzoek ook even mee gestopt tot de begrafenis voorbij was."
Gelukkig kunnen ze er makkelijk over praten en begrijpen ze elkaar.