Oplaaiende vonken in Winter Vol Liefde gedoofd: 'Veel heimwee'

Entertainment
door Indy
woensdag, 20 december 2023 om 10:13
margreet winter vol liefde heimwee
Guido verwelkomde maandag in de allereerste aflevering van Winter Vol Liefde zijn eerste date. Margreet, zoals de dame in kwestie heet, en Guido maakten een goede start, maar de oplaaiende liefdesvonken lijken alweer gedoofd. Margreet heeft namelijk ontzettend veel last van heimwee.

Guido

Een van de kandidaten van Winter Vol Liefde is de 43-jarige Guido die in het Zweedse Lapland woont. Het beheren van zijn eigen kampeerterrein in Lapland was een droom die werkelijkheid werd voor hem.
Gedurende de zomermaanden organiseert Guido diverse activiteiten zoals wandeltochten, vissen en kanoën. In de wintermaanden is hij actief als leraar op een basisschool.

Ziek, zwak en misselijk

Margreet is de eerste dame die is afgereisd naar het avontuurlijke terrein van Guido. Het is voor haar even wennen om de kou en sneeuw te trotseren om naar de wc te gaan en ook de gerechten die Guido aan Margreet voorschotelt zijn anders dan gewend. De eerste nacht wordt Margreet dan ook gelijk ziek. Ze heeft hoofpijn en moet overgeven. Het lijkt erop dat de eland van de avond ervoor tóch niet zo lekker valt.
De volgende dag herpakt Margreet zich en gaat ze, ondanks dat ze zich nog steeds niet lekker voelt, mee met Guido naar een viswedstrijd. Later op de dag wordt duidelijk dat er nog iets dwars zit bij Margreet. “ Misschien heb je gemerkt dat ik wat stiller ben. Dat ik hier net alleen zat te vissen, ik kreeg het even heel moeilijk. Ik miste mijn zoon gewoon heel erg ”, biecht ze op aan Guido. “ Gewoon echt heel veel heimwee ”, vertelt Margreet huilend voor de camera. “ Dat ik me gewoon klote voel, terwijl dat helemaal niet zou moeten hier. Alsof ik elk moment een breakdown kan krijgen.

Vonken gedoofd

Margreet baalt ontzettend dat ze zich zo vervelend voelt. Normaalgesproken doet ze alles samen met haar zoon, dus het gemis is daardoor extra groot. “ Dat is ook het probleem, als je zo lang al alles met z’n tweeën doet. ” Guido en Margreet besluiten rustig aan te doen: “ Hopelijk komt het goed.
De oplaaiende vonken die we aan het begin van de aflevering zagen, lijken inmiddels wel gedoofd. Margreet blijft de hele dag niet haar vrolijke zelf. Ze garandeert Guido dat het niet aan hem ligt. Hij geeft aan nu al zijn twijfels te hebben. “ Ik wil gewoon graag dat iemand lekker stabiel is. Zou dit drie dagen achter elkaar zijn, zou ik heel eerlijk zijn: dan heb ik daar geen zin in.