Opnieuw dierenleed in Bureau Rotterdam: 'Heel naar'

Entertainment
door Indy
woensdag, 29 november 2023 om 10:20
dierenleed bureau rotterdam
In de nieuwe aflevering van Bureau Rotterdam zijn opnieuw heftige beelden van dierenleed te zien. Presentator Ewout Genemans haast zich met de agenten naar een woningbrand, waar meerdere dieren aanwezig zijn. Helaas hebben de meeste huisdieren de brand niet overleefd.

Blauw van de rook

Op het moment van de woningbrand zijn de bewoners niet thuis, maar er zijn wel meerdere huisdieren binnen. De hulpdiensten zijn snel ter plaatse, maar de woning staat blauw van de rook. Vanwege veiligheidsredenen mag de brandweer het huis niet binnen.
Alex, een van de agenten die op dat moment ter plaatse is, vreest voor het ergste als een brandweerman uit de woning stapt. “Ik denk dat ze het hondje gevonden hebben. Er ligt een soort lijkzak.”

Heftig incident

Het eerste hondje dat de woning uit wordt gedragen is inderdaad overleden, maar tot schrik van agente Andrea wordt er nog een tweede hondje uit het huis gehaald die het incident niet heeft overleefd. "Een woning vult zich met rook en de dieren kunnen geen kant op" , zegt ze geëmotioneerd. Er wordt ook een levenloze papegaai naar buiten gebracht.
De brandweer heeft gelukkig ook nog goed nieuws: ze hebben een hond gevonden die het heftige incident wel heeft overleefd. Ewout is zichtbaar in shock door de situatie. "Ik ben er helemaal naar van."

Geëmotioneerde reactie

De bewoners zijn inmiddels ook thuis gearriveerd en reageren geëmotioneerd op de situatie. Ze sluiten de hond die het wel overleefd, en zo snel mogelijk hulp nodig heeft van een dierenarts, gelijk in hun armen. Uit een gesprek met de bewoners blijkt dat er nog een hond is vermist. Deze wordt helaas levenloos aangetroffen in de woning.
Ewout gaat in gesprek met agent Alex. Hij zegt het nog niet eerder mee te hebben gemaakt dat zoveel dieren levenloos uit een woning worden gehaald na een brand. “Vaak loopt het wel goed af, maar vandaag iets minder. Heel naar”, zegt Alex. Ook agente Andrea heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Ze denkt aan haar eigen kat. “Ik zit hier echt mee. Die dieren zijn zo afhankelijk van ons. Zo'n beestje zit in je hart.”

Waarschuwing voor dierenleed