Patty Brard haalt keihard uit naar Anouk: 'Blokkeer mij!'

Entertainment
door Lois
maandag, 12 februari 2024 om 13:28
patty brard anouk
Anouk heeft vrijdag een Instagram-foto van haar menstruatiebloed geplaatst. Daarbij schreef ze "Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel". Veel bekende Nederlanders, waaronder Patty Brard, reageren boos op het bericht, omdat het haatdragend naar transvrouwen zou zijn.

'Transfobe uitspraak'

Patty Brard gaat vol in de aanval op Anouk, die de vrijdagochtend begon met een opmerkelijke foto op Treads. De zangeres deelde daarbij haar visie dat het verwijderen van mannelijke genitaliën je niet automatisch tot vrouw maakt. Deze 'transfobe' uitspraak schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Midlifecrisisgevoel

De reacties laten niet op zich wachten. Anouk krijgt er flink van langs, waarbij iemand opmerkt: “Jammer, dit. Had oprecht anders verwacht.” Anouk pareert met een cynische opmerking: “Hoe minder verwachtingen je hebt, hoe beter.” Een andere volger speculeert over de ochtendactiviteiten van Anouk: “Ik weet niet wat Anouk heeft gesnoven vanochtend, maar ze spoort echt niet.” Na de enorme kritiek hierop kwam ze er zaterdag niet op terug. "Vandaag gaan we verder", schreef Anouk. "Iedereen die je verliest door feiten uit te spreken is geen verlies. Het is een richting. Geen haat, alleen liefde. Voor iedereen."
In Shownieuws wordt het nieuwe bericht van Anouk ook uitgebreid besproken. Alleen fotograaf William Rutten een positief woord voor haar over; hij vindt het ‘stoer’ dat ze bij haar transfobe standpunt blijft. Patty Brard noemt het 'not done' en verwijt Anouk een midlifecrisisgevoel. "Omdat je niet weet wat je ermee moet, ga je het zelf invullen en blijkt het dus gewoon onnodig. En inderdaad: blokkeer mij!"

Minder respect

Muziekkenner Ronald Molendijk heeft nu toch wat minder respect voor Anouk. “Er gaat toch een soort shine van af, van zo’n artiest. Dat je denkt: Jezus, Anouk, de zangeres, Anouk, de schrijfster Anouk, is bizar goed en dan heb ik zoiets van: why?” Op sociale media melden mensen dat ze kotsen op de transfobe Anouk. Hermafrodiet Raven van Dorst heeft zich nóg harder uitgesproken: "Alleen bij sommige mensen komt er wat meer stront uit. #truth"
Patty vervolgt met een vergelijking met Tanja Jess, die volgens haar als moeder veel liefdevoller en respectvoller reageert. Ze sluit af met een emotionele noot: "Dit is echt voor de eerste keer dat ik denk: wow, vrouw, hier had ik een excuusje aan verbonden."