Roel van Velzen reageert op Songfestival Joan Franka

Entertainment
door Denise
maandag, 17 april 2023 om 13:26
ontwerp zonder titel 2023 04 17t143707727
Joan Franka heeft heftige onthullingen gedaan over haar Songfestival avontuur. Ze had een horrormanager in die tijd en Roel van Velzen reageert hier nu op.

Joan Franka doet heftige onthullingen

Het verhaal van Joan heeft heel Nederland geshockeerd. Toen zij meedeed aan het Songfestival zijn er hele nare dingen gebeurd, vertelde ze in het programma van Better Than Ever. Zo vertelde ze dat haar toenmalige horror manager haar een eetstoornis aanpraatte. "Ze zei: je ziet er slecht uit. Je moet echt afvallen." Én moest ze dingen doen waar zij niet achterstond, zoals het dragen van een indianentooi.

Roel van Velzen reageert

Joan was gisteren te gast bij de talkshow van Renze Klamer, ze krijgt veel positieve reacties op de verhalen die ze meemaakte tijdens het Songfestival, maar niet van de betrokkenen. Roel van Velzen, haar oud -Voice- coach, wilde eerst niet reageren op alle commotie, maar laat nu toch wat van zich horen. Tegen de redactie van Renze zei hij: "Ik bewaar positieve herinneringen aan de samenwerking met Joan tijdens haar deelname aan The Voice, waar ik haar begeleidde als coach. Daarna begon er voor haar een nieuw hoofdstuk met haar deelname aan het Songfestival, hierin speelde ik geen rol."
Hij geeft aan dat het beeld wat Joan schetst in die tijd zorgwekkend is. "Niemand zou dingen tegen haar zin hoeven doen. Verder kan ik er lastig iets van vinden of over zeggen, simpelweg omdat ik daar niet bij was, maar haar verhaal roept heel veel vragen op."
Joan zegt hierover: "Ja, dat begrijp ik. Roel heeft mij vandaag ook een bericht gestuurd, zeg maar. Wel vandaag, maar ik… Ja, ik weet niet zo goed wat ik erop moet zeggen. Dat vind ik wel lastig. Gewoon oké."