Roy Donders onderuit gehaald: 'Moeilijk te zeggen wat hij nu precies waard is'

Entertainment
door Lois
vrijdag, 09 februari 2024 om 15:45
oip 2
Roy Donders, de Stylist van het Zuiden, heeft onlangs een officiële waarschuwing gehad voor het toedienen van fillers zonder de vereiste bevoegdheid in zijn eigen kliniek aan huis in Tilburg. Teun Föhn, hoofdrolspeler uit Urk!, reageert op het nieuws.

Roy donders

De Stylist van het Zuiden verraste velen door zijn relatie met Michelle Bibi , bekend van Echte Meisjes in de Jungle. Het leven Van Roy, dat eerder bekend stond om zijn voorkeur voor mannen, kreeg hierdoor een onverwachte draai. Het koppel verwelkomde afgelopen maart een dochtertje, wat de nieuwsgierigheid van fans en roddelaars alleen maar aanwakkerde.
Dat Roy Donders niet vies is van een spuitje hier en daar is wel bekend. De Stylist van het Zuiden besloot dan ook om in 2021 zijn eigen cosmetische kliniek te openen. Maar wat blijkt nu: hij is helemaal niet bevoegd om de ingrepen uit te voeren.

Officiële waarschuwing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de cosmetische kliniek van Roy Donders een officiële waarschuwing gegeven. De realityster zou namelijk niet over de juiste papieren beschikken om smoeltjes met naalden te mogen bewerken. Roy heeft zijn prikhut nu tijdelijk op slot gegooid. “Heb nog geen beslissing gemaakt.”
En dit is niet de eerste financiële tegenslag voor Roy. De stylist heeft een aantal jaar een eigen kledingwinkel gehad in Tilburg waar hij zijn befaamde huispakken verkocht. Daarna is hij zich volledig gaan storten op zijn beautykliniek. Het lijkt erop dat Roy zich, ondanks de sluiting van de kliniek, nog geen zorgen hoeft te maken om de centen. “Ondanks zijn megasucces in het verleden, moeilijk te zeggen wat hij nu precies waard is” , zegt Rob Goossens in een uitzending van Eigen Huis en Fortuin .

Teun Föhn haalt uit

Teun de nieuwkomer in de cosmetische wereld wordt steeds vergeleken met Roy. Maar daar is de realityster uit Urk niet van gediend. "Wat Roy heeft gedaan, is heel wat anders," verzekert hij aan weekblad Privé. Volgens Teun is zijn eigen medische opleiding van ruim een jaar totaal verschillend van de 'heel korte cursus' die Roy schijnbaar heeft gevolgd. Föhn wil vooral benadrukken dat hij niet zomaar 'dingen aan iemands huid doet waar hij niet gecertificeerd voor is', terwijl hij naar Roy wijst.
Wat gaat Teun doen? "Als ik afgestudeerd ben volgend jaar kan ik mensen met littekens behandelen”, legt hij uit. "Die zijn vaak lelijk en ik kan dat verbeteren zodat het er toonbaar uitziet. Denk aan een verbranding of door een operatie. Daar gebruik ik speciale apparatuur voor, wat ik nu uitgelegd krijg.”