Samantha de Jong laat zich uit over uitbuitingszaak: 'Plek geven'

Entertainment
woensdag, 29 november 2023 om 11:09
ontwerp zonder titel 2023 11 29t105347455
Samantha de Jong, beter bekend als Barbie uit de realityserie Oh Oh Cherso, heeft voor het eerst van zich laten horen sinds het nieuws over haar betrokkenheid bij een uitbuitingszaak. Ongeveer een maand geleden kwam naar buiten dat Samantha tijdens een kwetsbare periode in haar leven gedwongen zou zijn om als lichamelijke handelingen te verrichten. In verschillende TikTok-video's deelt Samantha nu hoe het met haar gaat.

Barbie reageert

" Het gaat op zich nu wel goed, ik moet een hoop verwerken. Het valt niet mee wat er allemaal is gebeurd ", laat Samantha de Jong weten. Ze zegt zich nog een beetje eenzaam te voelen. " Het lijkt alsof ik met mijn ziel onder de arm loop. Ik moet het allemaal nog een plek geven, dat heeft tijd nodig. " Samantha vindt het moeilijk om mensen te vertrouwen na wat ze heeft meegemaakt. Ze zoekt veel steun bij haar ouders, echte vrienden en kinderen. " Dat zijn de enige mensen die voor mij tellen. "
De personen die betrokken waren bij de uitbuiting van Samantha zitten momenteel in hechtenis. Voor de voormalige realityster is dit een enorme opluchting. In januari staat er een nieuwe rechtszaak gepland, waar Samantha persoonlijk bij aanwezig zal zijn. " Ik weet dat het allemaal goed komt, we gaan van het beste uit. Voor je het weet is het januari, dus ik ben best wel nerveus. "

Uitbuiting

Recentelijk kwam aan het licht dat Samantha slachtoffer is geworden van mensenhandel. Ze werd gedwongen om tegen betaling lichamelijke handelingen te verrichten, samen met andere slachtoffers. Anthony J. en Nancy J. lokten Samantha, evenals andere slachtoffers, naar een woning en hielden haar daar tegen haar wil vast. Het duo maakte misbruik van de verslaving van de slachtoffers en onthield hen drugs om gehoorzaamheid af te dwingen.
Samantha zou beroofd zijn van haar geld, identiteitsbewijs en zelfs haar hond. Daarnaast werden er doodsbedreigingen geuit. Het misbruik zou zijn begonnen in mei 2021 en de vrouwen zijn in augustus 2022 bevrijd. Er werden dreigementen geuit om de vrouwen te doden als ze melding zouden maken van het misbruik. Bovendien zouden de vrouwen zijn mishandeld en verslaafd gemaakt. Drie voorbereidende zittingen hebben al plaatsgevonden in afwachting van het proces in 2024, waarin Samantha haar verhaal zal delen.
Inmiddels is ze weer thuis. Volgers maken zich wel zorgen over de woonomstandigheden waar Samantha zich momenteel in bevindt.