Simon Keizer vormt nieuw zangduo: 'Het voelde goed'

Entertainment
door Indy
maandag, 04 december 2023 om 10:24
simon keizer nieuw duo
Simon Keizer lijkt zijn Nick en Simon-tijd volledig achter zich te laten. De zanger komt voor het eerst sinds de breuk met een nieuw nummer en deze heeft hij niet alleen gemaakt. Hij is de samenwerking aangegaan met niemand minder dan Paul de Leeuw.

Nick en Simon uit elkaar

Nick Schilder en Simon Keizer zijn sinds 2020 uit elkaar als zangduo. De twee hebben jarenlang samen muziek gemaakt en ze werden ontzettend bekend in de Nederlandse muziekwereld. Toch besloot Simon dat het tijd was voor verandering. Hij voelde zich opgesloten in een vast riedeltje en had het idee dat hij geen vrijheid had.
De gedachte om te stoppen met Nick en Simon, schoot Simon te binnen in 2020 tijdens een wereldreis met zijn dochter en vrouw. Hij voelde toen een enorm gevoel van vrijheid en hij besefte dat hij dat heel erg mist. Toen Simon had besloten om echt definitief te stoppen voelde hij een intense opluchting. Nick snapte zijn keuze.

Zeg nooit nooit

Ondanks dat Simon besloot dat het mooi is geweest als duo, is Nick degene die gelijk doorpakte met nieuwe muziek . Begin dit jaar bracht hij zijn Engelstalige debuutsingle Shatterproof uit.
Maar kunnen we Nick en Simon ooit nog als duo op het podium zien staan? In een interview met RTL Boulevard vertelt Nick hoe hij aankijkt tegen een reünie . Op de vraag of over tien jaar in de Ziggo Dome staan met zes, zeven, acht concerten geen droom is, reageert Nick bescheiden. “Het is iets van een half jaar geleden dat we een afscheidsconcert hebben gegeven. Laten we qua reünie gewoon even niet op de zaken vooruit lopen” , zegt de zanger. “Zeg nooit, nooit. Zeg nooit, nooit. Het is zo dat ik puur uit realiteitszin me alleen nu hierop focus. Op mijn eigen werk. Dat is wat nu aan de orde is.”

Nieuw zangduo

Simon lijkt zijn tijd met Nick echter volledig achter zich te laten en is een nieuwe samenwerking aangegaan. Samen met Paul de Leeuw heeft hij de single Het Komt Wel Goed uitgebracht. Het is het eerste nummer dat Simon uit heeft gebracht sinds de breuk met Nick.
Via Instagram maakte Paul de samenwerking bekend. "We hebben een nieuwe plaat! Het Komt Wel Goed is vanaf nu overal te beluisteren, en we zijn er super trots op. We zagen elkaar dit jaar al steeds vaker, dus het voelde goed om samen iets uit te brengen. We hopen dat het mooi vindt! Liefs, Paul en Simon” , schrijft hij bij de foto.