Simon Keizer geeft vriendschap met Nick Schilder een mager zesje

Entertainment
door Indy
maandag, 18 december 2023 om 13:56
simon over vriendschap nick
Nick Schilder en Simon Keizer zijn al een tijdje uit elkaar als zangduo, maar het lijkt erop dat ook de vriendschap ten einde loopt. Simon zegt bij Renze op Zondag zijn vriendschap met Nick nog een mager zesje te geven.

Nick en Simon uit elkaar

Nick Schilder en Simon Keizer zijn sinds 2020 uit elkaar als zangduo. De twee hebben jarenlang samen muziek gemaakt en ze werden ontzettend bekend in de Nederlandse muziekwereld. Toch besloot Simon dat het tijd was voor verandering. Hij voelde zich opgesloten in een vast riedeltje en had het idee dat hij geen vrijheid had.

De gedachte om te stoppen met Nick en Simon, schoot Simon te binnen in 2020 tijdens een wereldreis met zijn dochter en vrouw. Hij voelde toen een enorm gevoel van vrijheid en hij besefte dat hij dat heel erg mist. Toen Simon had besloten om echt definitief te stoppen voelde hij een intense opluchting. Nick snapte zijn keuze.

Shatterproof

Nick is inmiddels aardig aan de weg aan het timmeren met zijn solocarrière en bewijst dat hij Simon helemaal niet nodig heeft om succesvol te zijn. Eerder dit jaar bracht hij het nummer Shatterproof uit en dit was een waar succes .

Ondanks zijn succes, sluit Nick een reünie met Simon niet uit. In het AD liet de zanger zich al eerder los over een mogelijke comeback van het duo. “Ik zeg nooit nooit, maar ik vind niet dat je daar al mee bezig moet zijn net na dat je afscheid neemt. Eerst even rust in de tent. Als het niet gebeurt, prima. En als het wel gebeurt, dan ook. Dan zal er te zijner tijd ook wel zijn reden voor zijn.”

Nieuw duo

Simon lijkt iets minder enthousiast te zijn over een mogelijke reünie. De zanger verdween na de breuk met Nick van de radar en bracht twee weken geleden zijn eerste nummer uit. Dit deed hij niet alleen, maar samen met Paul de Leeuw. Bij Renze op Zondag vertelt Simon hoe dit tot stand is gekomen. “Ik heb besloten om een hele tijd even de luwte in te gaan, maar toen kwam Paul met zó’n mooi nummer op de proppen. Ik dacht: die is echt gewoon te mooi om te laten liggen.”

Renze Klamer vraagt ook nog aan de zanger hoe het nu tussen hem en Nick gaat. “Wij zijn gewoon hartstikke oké. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we niet veel over elkaars vloer komen. Wij zagen elkaar altijd gewoon in het dagelijks leven. We waren niet de beste, beste vrienden, maar gewoon makkers die muziek maken.”

Mager zesje

De gastheer neemt geen genoegen met dit antwoord en wil weten hoe het precies zit. "Gewoon 7-vrienden?", vraagt Remze aan Simon. “Mwoah, 6,5, 6, 7. We appen geregeld. Dat gaat hartstikke goed” , is het antwoord van Simon.

Simon mist het samenwerken met Nick in ieder geval niet. “Het moeten presteren vond ik een beetje vermoeiend worden. Elke plaat werd vergeleken met de vorige plaat. Je moest meer moeite doen om minder te bereiken. Heel langzaam ebde de lol een beetje weg.”