Krijgt Thijs Römer een zwaardere straf opgelegd?: 'Bloedbank'

Entertainment
vrijdag, 17 november 2023 om 13:12
ontwerp zonder titel 2023 11 17t112338463
Het hoger beroep in de zaak van acteur Thijs Römer staat gepland voor 18 april in Leeuwarden. Er wordt gesuggereerd dat hij mogelijk een zwaardere straf kan krijgen bij deze rechtbank, volgens een bron. "Het gerechtshof Leeuwarden staat bekend als een bloedbank."

' Herken ik mij te weinig in '

Afgelopen zomer kreeg Thijs Römer een veroordeling van drie maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor grensoverschrijdend gedrag met meisjes. Bovendien is bepaald dat Thijs zich moet laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Onmiddellijk na de uitspraak gingen zowel Thijs als het Openbaar Ministerie in hoger beroep.
"Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten" , dat liet Thijs via zijn advocaat weten. " Ik heb destijds in het online contact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg. Het hoger beroep is niet bedoeld om afbreuk te doen aan dat leed. Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt. "

Mentor

Na de zitting heeft Thijs toegegeven dat hij gesprekken met de meiden heeft gevoerd die als grensoverschrijdend werden beschouwd. Volgens hem waren deze gesprekken echter slechts 'technisch'. Hij beweert dat hij niet opgewonden raakte van de gesprekken en beschouwde zichzelf als een soort mentor . Hij blijft ontkennen dat hij foto's van zichzelf naar de slachtoffers heeft gestuurd.

'Hogere straffen opgelegd'

Op 18 april zal het hoger beroep plaatsvinden in de rechtbank in Leeuwarden, zo meldt het juicekanaal Realityfbi. Er wordt beweerd dat dit hoger beroep mogelijk ongunstiger kan uitpakken voor Thijs, aldus de bron. " Dat gaat slecht voor hem aflopen ", dat meldt de bron in een bericht aan het kanaal. " Het gerechtshof Leeuwarden is bij veel strafrechtadvocaten bekend als een bloedbank. Het staat erom bekend dat er zomaar hogere straffen opgelegd worden als je niet met een goede reden hoger beroep instelt. "
Als we de bron moeten geloven zou dit Thijs, dus ook heel makkelijk kunnen overkomen. " Aangezien hij zijn houding vermoedelijk niet zal wijzigen, loopt hij dus een groot risico op een hogere straf. We gaan het zien. "