Tim Hofman maakt BOOS-aflevering over de moordpoging

Entertainment
donderdag, 19 oktober 2023 om 15:51
tim hofman boos
Het aankomende seizoen van de online serie BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, trapt af met een aflevering over het incident van vorige maand. Tijdens dit incident betrad een bewapende man het BNNVARA-gebouw met de intentie om de presentator van het programma om het leven te brengen. In de show zal onder andere het vermeende motief van de dader worden besproken, zo heeft BNNVARA aangekondigd.

Seizoen tien van BOOS

De uitzending bevat volgens de omroep gedeeltelijk nieuwe informatie. Donderdag is deze informatie eerst gedeeld met de medewerkers van BNNVARA, VPRO, HUMAN en NTR, aangezien deze omroepen allemaal in hetzelfde pand gevestigd zijn. Ook de recherche, justitie en de advocaat van de verdachte zijn op de hoogte gesteld.
In de aankomende uitzending, die donderdagmiddag online wordt gepubliceerd, wordt het incident grondig besproken. Bovendien zullen deskundigen op het gebied van radicalisering, extremisme en complotdenken hun inzichten delen.
" Het BOOS-team vindt het journalistiek relevant om haar kijkers, gezien de eerdere berichtgeving rondom dit incident, tussentijds duidelijk te maken wat zij weten over het vermeende motief van de verdachte en of zij dat in een bredere maatschappelijke context zouden kunnen duiden. " Dat laat BNNVARA weten.

Verdenking moordpoging

Afgelopen maandag werd onthuld dat de man die vorige maand op het Mediapark in Hilversum werd gearresteerd, de intentie had om Tim te vermoorden . Hij meldde zijn voornemen bij de beveiliging, waarna de politie werd ingeschakeld. Tot nu toe is het motief van de verdachte nog niet duidelijk. De verdachte heeft geen banden als voormalig werknemer of op andere wijze met een van de betrokken omroepen, en was ook niet betrokken bij BOOS .
De man wordt beschuldigd van voorbereidingshandelingen voor moord, alsook van het in bezit hebben van een vuurwapen en bedreiging. Zijn eerste inleidende zitting staat gepland voor 20 december, later dit jaar.