Tina Nijkamp vergelijkt Gordon met André Hazes Jr. en Rob Kemps

Entertainment
donderdag, 14 december 2023 om 11:54
ontwerp zonder titel 2023 12 14t113432301
Wat hebben Gordon, André Hazes jr. en Rob Kemps met elkaar gemeen? Ze hebben geen goede reputatie, reageren negatief op kritiek en ontvangen nu een terechtwijzing van Tina Nijkamp. Volgens de kijkcijferexpert zit er een logische verklaring achter.

'Niet meer echt'

Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6 , vangt hier en daar geruchten op over een mogelijke terugkeer van " Joling & Gordon over de Vloer ", maar ze hecht weinig geloof aan deze speculaties. Volgens haar heeft Gerard Joling er niets bij te winnen, is er onenigheid tussen Talpa en Gordon en heeft RTL -baas Peter van der Vorst zijn handen al vol aan de helft van dit duo.
Indien ze nog steeds zenderbaas zou zijn geweest, zou Tina categorisch hebben afgewezen. " De kans op een kijkcijferhit is minimaal ", legt ze uit in De Telegraaf . " Achttien jaar en zoveel ruzies later, zou het gewoonweg niet meer ECHT bij de kijker overkomen. Te nep. " En Gordon inhuren als presentator in zijn eentje dan? " Gordon heeft al vele jaren geen kijkcijferhits gepresenteerd en hij maakt veel te graag ruzie met iedereen. En dan is Gordon ook nog eens duur. "

Cruciale factor

Hoeveel moet de 55-jarige Gordon dan wel niet kosten? Volgens Tina verdiende hij bij SBS 6
maar liefst negen ton per jaar. En dat heeft hij lang niet waargemaakt, benadrukt ze. Wat dat betreft staat Gerard volgens haar veel sterker op de markt. " Gordon mist iets heel belangrijks wat Gerard wel heeft. Dat is namelijk zelfspot. "
In 2023 heeft dat zich bewezen als de cruciale factor voor succes, volgens Tina. " Sterren als Rob Kemps en André Hazes verloren flink aan populariteit omdat ze zichzelf heel serieus nemen, slecht tegen kritiek kunnen en eigenlijk nooit om zichzelf kunnen lachen. Daarentegen floreren de sterren die wel zelfspot hebben. "

Sportieve tv-persoonlijkheden

Tina verwijst naar sportieve tv-persoonlijkheden zoals de mannen van Vandaag Inside , die niet op hun teentjes getrapt zijn wanneer E ven Tot Hier een grapje over hen maakt. Beau van Erven Dorens, die eerlijk toegeeft als Evert Santegoeds gelijk heeft en hij niet. Een verontschuldiging van Gordon aan Evert? Dat zou verbazingwekkend zijn...
Toch kan Goor wel een vleugje Beau gebruiken, concludeert Tina. " Het zou hem zeker helpen weer succesvol te worden. "