Tooske Ragas over Wie is de Mol?: 'Ik dacht: wie ben jij?'

Entertainment
zondag, 31 december 2023 om 11:30
ontwerp zonder titel 2023 12 27t104758227
Shownieuws-host Tooske Ragas is vanaf 6 januari te zien als een van de deelnemers in het komende seizoen van Wie is de Mol? Tooske was zelf niet op de hoogte van alle medekandidaten, maar dat bleek eigenlijk niet veel uit te maken: "Dat boeit niet meer zodra je in het spel stapt."

Minder bekend

Het is inmiddels een bekend patroon: zodra de deelnemers van Wie is de Mol? worden bekendgemaakt, uiten fans vaak hun verbazing dat ze bijna niemand herkennen. Ook presentatrice Tooske Ragas moest toegeven dat ze even moest googelen toen ze ontdekte wie haar medekandidaten waren. " Je hoort de namen vlak voor vertrek, dus je krijgt dan net de gelegenheid om uit te zoeken wie, wie is. Ik herkende er een paar, maar bij enkele kandidaten dacht ik: oké, en wie ben jij? "
Minder bekende deelnemers brengen wellicht minder 'star power' naar Wie is de Mol? , maar volgens Tooske maakt dit het programma juist des te verrassender. Ze benadrukt dat het uiteindelijk niet zo veel uitmaakt of de kandidaten bekend zijn van televisie. " Het grappige is: wat iedereen thuis in Nederland doet, boeit niet meer zodra je in het spel stapt. Dus het was voor ons daar in Mexico helemaal niet interessant hoe vaak diegene met z’n kop op tv verschijnt. Dat deed er echt niet toe. "
Tooske koos ervoor om direct vriendelijk contact te leggen met alle deelnemers en volgens de presentatrice was dat een succesvolle aanpak. " Dat hoorden we ook terug van de mensen die eromheen hangen: de crew. Zij zeiden dat dit stuk voor stuk vriendelijke en leuke mensen waren. We hadden het vanaf moment één hartstikke gezellig met elkaar. "

Doortrapte leugens

Toen Tooske haar deelname aan Wie is de Mol? bekendmaakte, waren haar Shownieuws
-collega's een beetje verontwaardigd. De presentatrice bedacht een nepvakantie naar Italië en hield de schijn op met enkele doortrapte leugens. " Als iemand vroeg: ‘Hoe was het in Italië?’, kwam ik met hele verhalen! Ik ging er zelf bijna in geloven. Omdat wij vaker naar die plek in Italië zijn geweest, kon ik echt vertellen hoe het er daar aan toeging. Hoe we elke ochtend de berg af liepen naar het koffietentje waar we dan cappuccino dronken. Super dat dit zo goed is gelukt. Het nadeel is alleen dat niemand me ooit nog vertrouwt. "