Hoe realistisch is Boerderij van Dorst?

Entertainment
zondag, 31 december 2023 om 12:30
ontwerp zonder titel 2023 12 28t154110000
Voeg een groep opmerkelijke personages toe aan de boerderij van Raven van Dorst en je kunt rekenen op een boeiend interview. Met het vierde seizoen achter de rug, stelde Veronica Superguide de makers de vraag: hoe authentiek is Boerderij van Dorst eigenlijk?

Raven in charge

Raven van Dorst ging voor het vierde seizoen opnieuw terug naar het platteland om diens droom na te jagen: zelf voedsel verbouwen en bewuster met de wereld omgaan in Boerderij van Dorst . Pim Castelijn, eindredacteur en producent van het programma, benadrukt dat er heel weinig gescript is in het programma. Eerder heeft hij al uitgelegd hoelang de opnames precies duren. " Het werkt bij ons niet zoals bij realityprogramma’s, waarbij er enorm veel geregisseerd wordt. "
Volgens Pim heeft Raven geen productielid nodig om bij te sturen, omdat die meer in het moment bepaalt hoe de interviews moeten verlopen. " We bespreken van tevoren duidelijk af welke activiteiten er op de boerderij gedaan worden; de rest is aan Raven. " Voor zowel de crew als de deelnemende BN'ers vormt dat geen enkel probleem; integendeel, het blijkt juist uitstekend te werken. " Met Raven op schoolreis gaan is voor iedereen leuk", legt de programmamaker uit.
De insteek met BN’ers zag Raven overigens niet direct zitten. “ Gelukkig is gebleken dat die juist degene is die een andere kant van bekende gezichten kan laten zien.

Wie kiest de gasten?

Raven heeft aanzienlijke invloed op de keuze van de gasten . "Hen is niet alleen het gezicht van het programma, maar ook de maker. Je hebt presentatoren die zich goed voelen bij de autocue oplezen, maar hen komt zelf met ideeën en smaken"
, vertelt de producent verder. Dat maakt de presentator een uniek talent, meent de producent. " Het is niet het meest unieke format van de wereld, maar Raven is dat wel. Raven is zowel het cement als de saus van het programma."
Zo te zien weet Raven goed wat die doet. Want de kijkcijfers zijn een hit . En Raven krijgt het altijd voor elkaar om er een veilige en goede sfeer van te maken op de boerderij.