Zo bereiden kandidaten zich voor op The Masked Singer

Entertainment
zondag, 19 november 2023 om 13:30
ontwerp zonder titel 2023 11 15t145809237
De eerste aflevering van The Masked Singer is voorbij en vorige week vrijdag hebben we al gedag gezegd tegen de Libelle en de Druiventros. De Libelle deelt op Instagram wat grappige beelden van haar voorbereiding op de grote show.

De aftrap

De aftrap van The Masked Singer was een knaller. Monica Geuze is de nieuwste aanwinst in het panel dit seizoen, maar de kijkers zijn nog niet echt enthousiast over haar aanwezigheid. Met name de opmerking waarin Monica Loretta Schrijver een 'oude tang' noemt, wordt door kijkers van The Masked Singer als ongepast beschouwd. Op sociale media, waaronder X, uiten verontwaardigde kijkers hun verbazing. Iemand schrijft op X: " Wat zei Monica nu ineens tegen onze liefste Loretta? Iets met ‘oude tang’? Sorry, maar dit kan echt niet! "
Monica heeft nu zelf gereageerd op de 'oude tang'-kwestie met een TikTok-video. Hierin verduidelijkt ze: " Ik zei oude tangen en niet oude tang. " Volgens Monica was het geen persoonlijke aanval, maar gewoon een grapje gericht op Loretta, Gerard Joling en Carlo Boszhard.
maar de optredens waren wel weer geweldig en grappig. Bert van Leeuwen, bekend van de EO en vermomd als de Druiventros, moest de show verlaten en zijn identiteit werd geraden. Dionne Stax, oftewel de Libelle, werd er gelijk uitgestemd, maar haar geheime identiteit bleef een puzzel voor Gerard, Carlo , Buddy Vedder, Loretta en Monica.

De voorbereiding

Dionne deelt op Instagram wat beelden van haar voorbereiding op The Masked Singer . Het is minder glamoureus dan je zou denken: de presentatrice staat gewoon in haar huiskamer voor de spiegel te oefenen met danspasjes.
Dionne vertelde dat ze enorm heeft genoten van haar deelname aan The Masked Singer, maar dat de show voor haar helaas 'veel te kort' was. Ze onthulde ook dat ze dol is op karaoke en regelmatig in een bar of voor haar eigen tv staat te zingen. Normaal gesproken heeft Dionne een wat serieuzer imago, dus geen enkel panellid had door dat de Omroep Max -presentatrice achter het masker zat.

Onthullingen

Na de optredens krijgt het aanwezige publiek de kans om hun stem uit te brengen. De twee kandidaten met de minste stemmen moeten na hun eerste optreden al naar huis. Presentator Ruben Nicolai kondigt aan: " Het is tijd voor de eerste onthulling van de avond. Degene die het programma moet verlaten, is de druiventros! "
Nu mag het panel raden wie er in het pak zit. Monica zegt: " Ik ga toch voor Martien Meiland. " Alle panelleden noemen verschillende namen, van Robbert Rodenburg tot Dries Roelvink. Buddy Vedder denkt dat het Bert van Leeuwen is. " In de hintvideo zag ik een enorme tafel gedekt voor een diner. " Dat doet hem denken aan Het Familiediner , waar Bert van Leeuwen al jaren de presentator van is.
Dan wordt het masker langzaam afgedaan en wie komt tevoorschijn? Inderdaad, het is Bert van Leeuwen. Buddy heeft het goed geraden en scoort daarmee zijn eerste punt. Bert van Leeuwen achter de 'druiventros' vond het geweldig om deel te nemen. " Het is heel leuk, maar wel inspannend en emotioneel. Het voelt als topsport, " zegt hij. Hij zingt nogmaals kort zijn liedje, waarna Ruben de tweede kandidaat naar huis stuurt.
" Jij, lieve libelle, zult toch echt je identiteit moeten onthullen, " merkt de presentator op. Eerst krijgen de panelleden opnieuw de kans om te raden. In de hintvideo was een vaas te zien en dat lijkt bij meerdere panelleden indruk te hebben gemaakt. Daarom denken Monica, Loretta en Gerard dat het om Jaimie Vaes gaat, terwijl Buddy en Carlo denken aan Leonie ter Braak. " Jullie antwoorden zijn genoteerd, we gaan het zien, " zegt Ruben. Langzaam onthult de libelle haar gezicht. Het blijkt presentatrice Dionne Stax te zijn, iets wat niemand had verwacht. Alle panelleden zijn verbaasd. " Dit is geweldig, niemand had dat zien aankomen, " zegt Carlo. Monica prijst Dionne voor haar geweldige prestatie.