Yvon Jaspers keert terug op televisie met nieuw programma

Entertainment
donderdag, 07 december 2023 om 13:54
ontwerp zonder titel 2023 12 07t131756900
Yvon Jaspers keerde binnenkort terug op televisie. Ondanks de toenemende kritiek op Yvon tijdens de afleveringen van Boer Zoekt Vrouw, blijft ze het gezicht van KRO-NCRV. Ze is de presentatrice voor een nieuw televisieprogramma, die te zien zal zijn vanaf zaterdag 6 januari om 19:00 uur op NPO 1.

Kook van jou

In het programma Kook van Jou reist Yvon Jaspers door Nederland om te koken met mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dit leidt tot aangrijpende levensverhalen. In deze setting toont Yvon zich als een empathisch luisterend oor. Elke aflevering van Kook van Jou introduceert drie klanten van de Voedselbank. Samen met Yvon bereiden ze een maaltijd die ze willen delen met iemand die ze willen bedanken voor de steun of omdat die persoon altijd voor hen klaarstaat.
" Door Kook van Jou heb ik veel bijzonder krachtige mensen leren kennen ", reageert Yvon. " Zoals Letitia die ’s nachts wakker ligt, omdat ze niet weet of ze genoeg eten voor haar kinderen kan kopen of Jiba die na jaren dakloos te zijn geweest zijn leven weer op de rit probeert te krijgen. Allemaal trotseren ze het gevoel van schaamte door hun verhaal te vertellen. Dat vind ik bewonderenswaardig. Het vergt zoveel lef om armoede in Nederland een gezicht te geven. "

Angela de Jong uit kritiek op Yvon

, over Yvon. Ze beschrijft de kus van Haico in Ellen's nek als " het mooiste moment van de aflevering
". Ze wijst echter op bijna een verstoring van dit moment door Yvon, zoals ze uitlegt in haar column voor het Algemeen Dagblad . Hierbij doelt ze op het moment waarop Yvon, niet al te subtiel, ter sprake bracht dat Haico nog nooit romantische interactie had gehad met een vrouw.
" Zondag koos Yvon voor een totaal andere benadering. Toen was ze de kraaiende kleuterjuf die haar leerlingen Ellen en Haico overdreven complimenteert voor een tekening vol krassen ", schrijft Angela. " Nou Ellen, nu zit jíj ineens hier. Súperleuk dat je er bent.’ Het was niet voor het eerst dit seizoen dat ik me groen en geel ergerde aan die toon. Sterker nog, het lijkt er op dat ze inmiddels niet anders meer kan tegen de boeren. "