Zeven spraakmakende momenten uit de André Hazes documentaire

Entertainment
door Sophie
donderdag, 20 oktober 2022 om 9:24
andre hazes documentaire momenten
De documentaire van André Hazes ging gisteren in première voor genodigden. Om 00:00 uur zouden alle aflevering op Videoland verschijnen, maar gelukkig dacht Videoland ook een klein beetje aan ons en besloten ze wat eerder online te zetten. Het was dus niet meer nodig om de hele nacht op te blijven om alle afleveringen te kijken. Het was zeer zeker een bijzondere documentaire en wij gaan je even de meest spraakmakende momenten met jullie bespreken.
1. De relatie met mama Rachel
André Hazes en zijn mama Rachel Hazes zijn heel erg close. Ze doen alles voor elkaar en zijn écht twee handen op één buik, maar dat is niet altijd zo geweest. De twee hadden namelijk geen contact met elkaar voor drie jaar lang, de reden hiervan wordt niet besproken in de documentaire. Wel werd er gesproken over hoe de twee na drie jaar weer in contact kwamen met elkaar, het was eigenlijk puur toeval. André was bij zijn neef Djarno Hofland en bleef daar slapen, naast Djarno woonde zijn moeder en tevens de tante van André. André wilde even gaan roken, maar had geen aansteker en besloot deze even bij zijn tante te gaan halen. Hij wist echter niet dat zijn moeder daar op de bank zat. De twee hebben de hele nacht gepraat over alles, maar over één ding niet: het zakje drugs dat uit zijn sok viel tijdens het gesprek.
2. 8 gram coke en 2 flessen wodka op een avond waren de druppel
Drie dagen feestte André non-stop door. Eerst bij een vriend en later nog in een hotel. Hij gebruikte in die dagen maar liefst acht gram coke, dronk twee lessen wodka en was zestig uur wakker. Op dag drie zakte hij 's avonds in elkaar, de drugs en de drank waren teveel geworden. De volgende dag werd hij gewekt en het eerste wat hij dacht was: "What the fuck, ik leef nog". Hij belde direct iemand voor hulp uit Spanje en is naar Schiphol gegaan. Hier is hij op het paleis gaan zitten, dat is een soort kroeg, hier dronk hij heel bewust zijn zes laatste wodka's.
3. Komt er verzoening tussen Monique Westenberg en André Hazes?
De enigste ex die aan het woord is tijdens de documentaire is Monique Westenberg. Sarah van Soelen heeft na de opnames laten weten af te zien van haar deelname aan het project. Monique praat over haar relatie met André voornamelijk, over de verloving maar ook zeker over de breuk.
Maar het lijkt erop dat er nog wel een toekomst in zit voor de twee. André geeft namelijk aan dat Monique zijn grote liefde is, maar dat het helaas niet zo heeft uitgepakt als dat hij gehoopt had. Hij zegt dat Monique de vrouw is die hem écht kent, zij heeft hem echt zien afglijden en alles met hem meegemaakt. "Wie ik nu ben, dat gun ik maar één vrouw en dat is Monique", aldus André. Heel mooi gezegd, maar hij hint ook op een daadwerkelijke verzoening tussen de twee. "Ik moet eerst mezelf fiksen. Als dat gelukt is, en ik zou het niet met haar opnieuw proberen op deze manier, heb ik daar de rest van mijn leven spijt van."
Toch gunt hij Sarah 2.0 ook wel deze versie van zichzelf, niet alleen Monique. Of zal hij uiteindelijk toch weer terugkeren naar zijn grote liefde en anker Monique? In de documentaire werd niet gesproken over Sarah 2.0.
4. André verwondde zichzelf met opzet
André is zijn documentaire erg openhartig geweest over verschillende donkere tijden in zijn leven, zo praat hij ook over de tijd dat hij zichzelf opzettelijk verwondde. Dit deed hij een jaar lang, om die reden heeft hij ook de tatoeages op zijn armen staan. "Als er bij mij een geluksmoment was, moest daar ongeluk tegenover staan", vertelt André tegen zijn therapeut. Hij verwondde zichzelf na bijvoorbeeld het uitgaan omdat hij naar eigen zeggen dat geluk niet mocht voelen.
5. Hij had een eetstoornis
In de laatste aflevering van de vijfdelige documentaire serie heeft André het over zijn zelfbeeld. Zo praat hij over de tijd van corona en hoe zijn verslaving aan drank en verdovende middelen eigenlijk veranderde in een verslaving voor sporten. Tijdens dit sporten gebruikte hij ook middelen om ervoor te zorgen dat zijn lichaam in een korte tijd heel erg veranderde. Maar die worsteling die hij had met zijn eigen lichaam had André al jaren.
Toen hij vijftien jaar oud was besloot hij voor het eerst drugs te gebruiken. Een leuke bijkomstigheid hiervan was dat hij afviel, vond hij zelf dan. Hij werd namelijk als kind gepest omdat hij wat dikkig was. Dit werd voor hem uiteindelijk best wel een ding. Mama Rachel praat uiteindelijk over dat ze vroeger geluiden van de wc hoorde komen dat André aan het overgeven was. Toen André het interview met zijn moeder zag, realiseerde hij zich pas dat zijn moeder hier vanaf wist. Dit heeft hij namelijk nooit geweten. "Er is een tijd geweest waarin ik heel dun ben geweest, dat ik 61 kilo woog en dat ik daar ook nog trots op was. Ik denk dat ik een jaar of 18 was."
6. André kwam erachter dat hij toch graag zijn vader had gehad
André is op erg jonge leeftijd zijn vader verloren. Hij heeft de man vaak vervloekt, omdat het in zijn jeugd erg moeilijk was. Dit spreekt hij ook uit in zijn documentaire. Zo zegt hij dat je zijn vader absoluut niet voor de voeten moest lopen, want anders ging het mis. Zoveel mogelijk uit de weg blijven. Hij respecteert zijn vader ontzettend als artiest, want André vindt hem écht de allergrootste.
Toch mist hij de rol van zijn vader op dit moment wel heel erg in zijn leven en mama Rachel denkt dat daar een goede verklaring voor is. Volgens Rachel heb je als 10-jarig kind nog niet zoveel te vragen aan je vader, geen serieuze vragen in ieder geval. Maar op de leeftijd die André nu heeft wil je dingen aan je vader vragen, dingen over het leven of over hoe hij dingen heeft aangepakt. "De wens was samen aan de bar een biertje te drinken. Nu is de wens om samen nuchter te zijn."
7. " Yvonne Coldeweijer had het 80 procent van de tijd fout"
Onze roddelkoningin Yvonne Coldeweijer heeft heel erg veel te zeggen gehad over André (en daarbij de hele familie) Hazes. Zo kwam ze naar buiten met het nieuws dat André verslaafd was, hij uit elkaar was met Monique, bij elkaar was met Sarah. Daarna met het nieuws dat het weer uit was met Sarah, aan met Anne-Rose en weer uit met Anne-Rose. Veel hebben we voorbij zien komen en tot onze grote verbazing noemde ook André even de naam van de roddelkoningin. Hij geeft namelijk in de documentaire aan dat 80 procent van de tijd Yvonne met nieuws kwam wat niet waar was. Yvonne geeft zelf aan dat alles wat er in de documentaire gezegd is, ze goed zat. Maar André zal ook geen 'nep nieuws' in zijn documentaire vertellen toch? Wij zijn dan wel benieuwd waar Yvonne precies fout zat.
De documentaire serie van André Hazes is vanaf nu te zien op Videoland.