Familie Gillis geeft update over herstel Mark Gillis: 'Stapje voor stapje'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 30 juli 2024 om 10:19
mark gillis vriendin
Mark Gillis is inmiddels een week van de intensive care af, en hoewel hij de allerbeste zorg krijgt en hard aan zijn herstel werkt, laat de familie Gillis in een nieuwe update weten dat het nog een zwaar proces is.

Mark Gillis ziekenhuis

Op vrijdagavond 28 juni belandde Mark Gillis, zoon van Peter Gillis, in ernstige toestand in het ziekenhuis. Zijn gezondheid verslechterde snel, waardoor artsen besloten hem in een kunstmatig coma te brengen en op de intensive care te plaatsen. Uit medisch onderzoek bleek dat Mark een longontsteking had, maar of dit door een virus of bacterie kwam, was nog onduidelijk. Mark vecht momenteel voor zijn leven.
Rondom zijn toestand deden veel geruchten de ronde. De familie Gillis gaf een aantal publieke mededelingen en vroeg om rust zodat ze zich op Mark konden richten. Verhalen dat artsen er niet in slaagden om hem uit het coma te halen, werden door de familie ontkracht.

Familie Gillis geeft update over herstel Mark Gillis: 'Stapje voor stapje'

Het herstel van Mark gaat 'echt stapje voor stapje', laat de familie weten. "Alles kost enorm veel energie." Hij krijgt fysiotherapie in de vorm van lopen, fietsen op bed en rek- en strekoefeningen. "Op die manier worden zijn spieren getraind om weer op niveau te komen."
Ook mentaal heeft Mark een flinke klap gekregen, waarvoor hij eveneens therapie ondergaat. "Zo worden er onder andere geheugentrainers gedaan, moet hij dingen in elkaar zetten en proberen ze hem veel zelf te laten zeggen en nadenken."
De familie is hoopvol, maar realistisch. "Klinkt allemaal veelbelovend en we zijn ook enorm trots op hem, maar we zien ook dat hij het lichamelijk en mentaal heel zwaar heeft", zeggen ze over zijn vooruitgang. "We helpen hem waar we kunnen, maar ook wij als familie hebben een zware tijd met veel zorgen."
"Stap voor stap komen we er wel samen," besluit de familie Gillis, die nogmaals "al het personeel dat voor hem zorgt en iedereen die aan hem denkt en zijn medeleven toont" bedankt. "Daar halen we energie uit."