Joost Klein doet uit schaamte niet mee aan Eurovisie Songfestival: ‘Tijd nodig’

Entertainment
door Eva
donderdag, 24 oktober 2024 om 9:18
joost klein
Joost klein gaat toch niet naar het Eurovisie Songfestival in 2025. De ophef die rond hem was na de deelname in Zweden bracht voor Klein veel schaamte met zich mee en daarom heeft hij het verzoek van AVROTROS afgewezen.

Eva Jinek

Joost klein zat aan tafel bij Eva Jinek en sprak voor het eerst uit over de gebeurtenis eerder dit jaar rond zijn Eurovisie-deelname. Er gingen geruchten rond dat Joost weer naar het Eurovisie zou gaan in 2025 om zo gezegd zijn deelname recht te zetten, maar Joost heeft aangegeven dat hij niet mee doet het komende jaar. Joost zegt vooral schaamte te voelen over de gebeurtenissen van zijn tijd in Zweden. Joost werd beschuldigd van het maken van een dreigende beweging richting een Zweedse cameravrouw die hem op de huid zat, dit kostte hem een diskwalificatie op de dag van de finale. AVROTROS heeft hem de kans geboden om alsnog voor de tweede keer mee te doen, maar Klein benadrukte echter dat Europapa een uniek creatief proces was en zo veel voor hem betekend heeft dat hij op korte termijn dat succes onmogelijk opnieuw kan evenaren.

Gouden Televizier-Ring

Dit is niet de enige keer dat Klein in het nieuws kwam vanwege zijn gedrag. Zo kwam het ook op tafel over vorige week waar hij zich misdroeg bij de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Klein was weggelopen tijdens de speech van André van Duin, maar dit was niet omdat André van Duin wilde beledigen toen deze de oeuvreprijs kreeg uitgereikt Joost Klein zegt dat hij nodig naar de wc moest, Klein zei dat hij juist een bewonderaar is van Van Duin.

Instagram

Klein gaf na het gesprek met Eva ook nog een verklaring uit via zijn Instagram. 'Ik ben dankbaar voor de liefde die ik vanuit de hele wereld heb ontvangen, hoewel ik nog steeds heel erg geroerd ben door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ik wil mijzelf meer tijd geven om te helen.'
Ondanks dat Klein niet zijn kans herpakt bij het Eurovisie gaat hij wel verder met zijn muziek. Ook is hij zei AVROTROS dankbaar te zijn voor de steun die ze hem vanuit de omroep hebben gegeven.