Nog een melding van aanvaarding met Ali B: 'Hatelijk en vervelend'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 16 juli 2024 om 11:21
bizar verhaal huisfeest ali b
Rapper Ali B heeft vrijdag zijn vonnis gehoord. Hij kreeg twee jaar onvoorwaardelijke celstraf van de rechter. Verrassend genoeg had hij van tevoren al aangekondigd 'tegen iedere straf in beroep te gaan', omdat hij hardnekkig blijft volhouden dat hij onschuldig is. Ach ja, wie doet dat nou niet?

Veroordeling Ali B

Vrijdag oordeelde de rechtbank in Haarlem dat Ali B schuldig is aan een verkrachting en een poging daartoe. Zangeres Ellen ten Damme had de pech betrokken te zijn bij deze gebeurtenissen tijdens de opnames van het tv-programma ‘Ali B en de Muziekkaravaan’ in Marokko.
Na de uitspraak liet AVROTROS weten dat ze de moed van Ellen om haar verhaal te delen enorm prijzen. Bovendien hebben ze preventieve maatregelen genomen om te verzekeren dat ‘dit nooit meer kan en zal gebeuren’. Maandag werd tevens bekend dat AVROTROS alle programma’s met Ali offline heeft gehaald.

Nog een melding van aanvaarding met Ali B: 'Hatelijk en vervelend'

Harry Vermeegen, journalist en programmamaker, kon uiteraard niet achterblijven met zijn eigen Ali B-verhaal. Op zijn Youtube-account deelde hij zijn ‘aanvaring met Ali B’. “Het was in 2010, WK. Iemand bij SBS, waar ik toen een programma voor maakte, zei dat ik een WK-hit op moest gaan nemen met Ali B. Ik had daar eigenlijk niet zo’n zin in, want ik vond het leuker met zanger Jannes. Dat is later ook gebeurd.”
Harry vervolgde zijn verhaal met de mededeling dat hij naar Almere ging, waar het in eerste instantie vriendelijk begon met Ali B. Totdat ze begonnen met opnemen. “Maar het was natuurlijk míjn programma, dus ik ging aangeven wat er volgens mij moest gebeuren in Harry van Oranje. Dus ik zei, ‘Ali, als jij nou vanaf daar komt aanlopen, zeg ik dit en dat’. Ali had een soort entourage bij zich, kijkt hen aan en zegt: ‘Horen jullie dat? Hij gaat mij vertellen wat ik moet doen en zeggen!’ Die gasten allemaal meelachen. Ali werd me toen een potje hatelijk en vervelend. Echt, daar lusten de honden geen brood van!”
Harry kon zijn verhaal natuurlijk niet afronden zonder te benadrukken hoe vreselijk Ali B volgens hem is. “Ik weet dus uit eerste hand hoe erg hij in zichzelf is gaan geloven. En wat voor ego hij heeft. Het was zó erg”, zegt hij. “Ik weet niet meer precies wat hij allemaal zei, maar het was niet te harden. Toen de cameraploeg de auto instapte, zeiden ze: ‘Wat jij ook gaat doen Harry, wij draaien niet meer met die Ali B’. Maar ik had voor mezelf ook allang besloten dat ik hier niet mee door wilde gaan. Dat liet ik toen ook weten aan SBS: ‘Niks geen Harry v. Ali B, de groeten, hier gaan we mee stoppen.”