Hier worden de proeven van Expeditie Robinson gemaakt

Entertainment
zondag, 03 december 2023 om 12:30
ontwerp zonder titel 2023 11 29t152124482
Door alle sluwe manoeuvres en allianties zou je bijna de indrukwekkende uitdagingen van Expeditie Robinson vergeten. Heb je je ooit afgevraagd hoe deze proeven worden gemaakt? Nicolette Kluijver werpt een blik achter de schermen in de werkplaats op Instagram.

Proeven Expeditie Robinson

Je betrapt jezelf waarschijnlijk regelmatig op de gedachte dat je de Expeditie Robinson -proeven gemakkelijk zou kunnen voltooien. In ieder geval kunnen kijkers het erover eens zijn dat deze proeven er altijd buitengewoon indrukwekkend uitzien. Hoe worden deze proeven eigenlijk ontworpen?
" Ik ga je meenemen naar een plek waar we eigenlijk helemaal niet mogen komen ", begint Nicolette Kluijver in de video op Instagram. " De werkplaats waar alle Robinson-proeven gemaakt worden. " Een heleboel mensen zetten zich in om de opdrachten er zo indrukwekkend mogelijk uit te laten zien. Er wordt intensief getimmerd en geverfd, en aan ieder klein detail wordt zorg besteed: " Alles moet oud gemaakt worden. Dus hout wat er nieuw uitziet, maken we vies. "
En dan moeten al die uitgebreide proeven nog van de werkplaats naar een ander eiland worden getransporteerd. " Dat is niet met een helikopter, ook niet met een vrachtwagen. We doen alles per boot ", legt de presentatrice uit. Daarna worden al die zware attributen door de betrokkenen op het eiland in elkaar gezet. " Er zit heel veel liefde in dit programma en dat voel je hier ook. Er zijn zoveel mensen die hier wonen en werk hebben, omdat wij hier Robinson opnemen. "

Wanneer is Expeditie Robinson opgenomen?

Nicolette deelde op Instagram een verhaal van het volledige productieteam tijdens de opnames. Op 6 april plaatste de presentatrice een foto van de opnames op een tropisch eiland, waarop een groep medewerkers te zien is, waaronder de cameraploeg, de productie en de regie. Aangezien het programma doorgaans enkele weken in beslag neemt, kunnen we afleiden dat Expeditie Robinson in april 2023 is opgenomen.
Het terugkerende thema in alle seizoenen van Expeditie Robinson
is natuurlijk de exotische omgeving, aangezien de deelnemers op een prachtig onbewoond eiland worden geplaatst en moeten proberen te overleven. In voorgaande seizoenen is het programma opgenomen op eilanden rondom locaties zoals Panama, Kroatië en Tanzania, maar Azië blijkt de populairste plek te zijn voor de opnames. Dit jaar is het seizoen opgenomen op het eiland Langkawi in Maleisië, waar ook de door Nicolette gedeelde foto is genomen.