Ali B

BN'ers
door Sophie
donderdag, 22 september 2022 om 15:08
ali b 1
Ali B ouali beter bekend onder de artiestennaam Ali B is geboren in Zaanstad op 16 oktober 1981. Bij het Nederlandse publiek is hij bekend als een Marokkaans-Nederlandse rapper, cabaretier, televisiepresentator, stand-upcomedian en mede-eigenaar van het artiestenbureau SPEC. Verder kunnen we nog veel meer minder goede dingen opnoemen als wat hij bekend staat bij menig Nederlander op dit moment, maar daar komen we later op terug.
Bekend geworden
Ali B deed vanaf 2000 mee aan verschillende talentenjachten zoals Wanted . In 2002 stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland
maar verloor van zangeres Corey. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, want twee maanden later tekende hij een contract bij Warner Music. Na het tekenen van dit contract bracht hij verschillende nummers uit zoals: Waar gaat dit heen? en deze stond tweede in de hitlijst.
Naast zijn zangcarrière en verschillende samenwerkingen met andere artiesten waaronder: Marco Borsato, Fran Bauer en Lange Frans nam hij ook deel aan verschillende programma's. Hij startte in 2011 een eigen televisieprogramma Ali B op volle toeren
waarin hij in elke aflevering naar een artiest van vroeger gaat. Hij presenteerde vier weken lang Ali's Mensentuin, hij zat in de jury van X-Factor en was één van de coaches van The Voice of Holland. Niet dat hem dat de laatste tijd veel positieve bekendheid heeft opgeleverd.
Privéleven
Over het privéleven van Ali B hebben wij maar weinig bijzonders te melden. In 2006 trouwde hij namelijk met zijn manager Breghje Kommers. Het stel kreeg samen drie kinderen en vormen al jarenone happy family. Echter gingen de geruchten na de schokkende aflevering over The Voice of Holland toch rond dat het stel wel eens uit elkaar zou kunnen zijn. Uiteindelijk was het Breghje zelf die op de geruchten reageerde, voor de eerste en ook direct de allerlaatste keer:"Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn. Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet." We kunnen dus concluderen dat de twee nog steeds bij elkaar zijn.
Grootste schandalen
Bij Ali B spreken van een gigantisch schandaal waar je niet omheen kunt. Toen in januari 2022 de eerste aflevering van BOOS of The Voice of Holland
voorbij kwam, leek de carrière van de rapper in één klap voorbij te zijn. De bedrijven wilden niet meer met hem samenwerken om de volgende redenen:
Op 15 januari 2022 werd er aangifte gedaan tegen Ali B wegens seksueel overschrijdend gedrag rondom de opnames van The Voice of Holland. De aangifte was een onderdeel van een uitgebreidere zedenzaak rondom het programma. Ondanks dat Ali B de beschuldigingen tot op heden nog steeds ontkent, schortte RTL de samenwerking met de rapper wel op voor de duur van het onderzoek. Op 19 januari 2022 werd er opnieuw aangifte gedaan tegen Ali B, op 20 januari kwam de aflevering van BOOS online. Hierdoor zijn ook de activiteiten binnen zijn bedrijf SPEC tijdelijk stilgelegd.
Ondanks dit grote schandaal kwamen er loop van de tijd nog veel meer verhalen over Ali B naar boven drijven. Zo onthulden twee meiden een bizar verhaal over een huisfeestje met Ali B.