Advocaat verdachte die Tim Hofman wilde vermoorden reageert op BOOS-aflevering

Entertainment
door Sophie
maandag, 30 oktober 2023 om 8:23
advocaat verdachte tim hofman boos aflevering
De Advocaat van de man die Tim Hofman om het leven wilde brengen, heeft gereageerd op de BOOS-aflevering die hij maakte over het incident. Veel dingen blijken volgens de advocaat, Emma Hoffman, niet allemaal te kloppen. En ze vindt het dan dus ook ‘zeer onwenselijk’ dat Tim de informatie uit het strafdossier, nu al deelt met het grote publiek.

Moordpoging Tim Hofman

OP 6 september probeerde een man Tim Hofman om het leven te brengen. De man is, met een vuurwapen en een mes, het gebouw van BNNVARA in Hilversum binnengelopen. Hij was eerder die dag al in het pand geweest en wilde een ontmoeting regelen met Tim. Dit lukte uiteindelijk niet en daarom besloot hij in de avond terug te keren. Hij meldde bij de beveiliging van het gebouw dat hij daar Tim kwam vermoorden. De politie werd snel ingeschakeld.
Via Instagram besloot Tim te reageren op het incident . “Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees, maar ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan. ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op.” Hij vertelde ook al bezig te zijn met een uitzending voor BOOS over het incident. “Over de wie de man precies was, hoe hij het voor zich zag en de motieven om me om het leven te brengen kunnen we nu nog even niets zeggen – wel zijn we met de BOOS-redactie de mogelijkheden tot een uitzending aan het verkennen.”
Uiteindelijk is die aflevering er ook zeker gekomen. Tim Hofman besloot seizoen tien van BOOS af te trappen met de aflevering over de man die kwam om hem te doden. Waar veel mensen positief zijn in de reacties onder de video, zijn er ook een aantal mensen helemaal niet blij. Eén iemand in het bijzonder: de advocaat van de man die hem wilde doden.

Advocaat belager Tim Hofman reageert

Advocaat Emma Hoffman reageert in een gesprek met BN DeStem op de BOOS-aflevering van Tim Hofman, waarin hij de inhoud van het strafdossier deelt. Het team van BOOS heeft volgens advocaat valse conclusies getrokken en die conclusies zijn nu ‘meteen de media ingeslingerd’ .
Tim geeft aan dat de verdachte dreigend door het gebouw in Hilversum zou hebben gelopen, maar volgens de advocaat van de belager klopt dit niet. De verdachte vroeg naar Tim Hofman en toen er werd verteld dat hij er niet was, ging hij weg. Hij heeft zijn tas met wapens bij de beveiliger gelaten en uiteindelijk heeft deze dus ook de politie gebeld. Terwijl Tim juist vertelde dat de tas met wapens door de bewaker is ingenomen. Volgens de advocaat heeft de verdachte het volgende gezegd: “I k ben op zoek naar Tim Hofman, ik heb een pistool bij me in een tas, ik geeft jou mijn tas, ik ga jou niks doen.” En er loopt ook nog een onderzoek om te kijken of het überhaupt wapen echt was.
Dit is niet het enige wat Tim Hofman verkeerd heeft gezegd volgens de advocaat. Het schijnt dat de presentator ook heeft gezegd dat verdachte te maken zou hebben met ‘mentale problematiek’. Het is al wel duidelijk dat er mentale problemen hadden meegespeeld, maar met psychische problemen heeft hij eerder geen last van gehad. Toch zit hij nu wel vast op een psychiatrische afdeling. Hier kijken ze wat hij nu heeft hij zit vast op verdenking van een voorbereidende handeling voor moord.
Wel wordt de man al verdacht op voorbereidingshandelingen en het bedreigen en bezitten van vuurwapens. De eerste zitting komt eind dit jaar op 20 december voor.