Alexia van Oranje heeft officieel haar diploma behaald in Wales

Entertainment
door Sophie
donderdag, 06 juli 2023 om 12:09
alexia van oranje diploma
Het is feest in het koningshuis: prinses Alexia van Oranje heeft officieel haar Internationaal Baccalaureaat-diploma behaald in Wales.

Alexia van Oranje naar school in Wales

In 2021 vertrok prinses Alexia van Oranje naar Wales. Hier besloot ze om op het UWC Atlantic College de laatste jaren van de middelbare school af te ronden.
Dit heeft ze uiteindelijk gedaan en met heel veel succes. In mei vond het zogeheten Leavers Celebration plaats, waarin ze alvast vieren dat ze van school af gaan. Maar vandaag meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat de prinses officieel is geslaagd.

'Heel veel plannen, maar nog niks gepland'

Wat gaat Alexia doen nu ze geslaagd? Ze heeft gekozen om een tussenjaar te nemen, net als haar zus prinses Amalia destijds. Ze zegt nog niet klaar te zijn om direct weer naar school te gaan. "Ik wil nog heel even wachten, ik ben nog niet klaar om die stap te zetten. Ik heb twee heel bewogen jaren gehad en denk dat het beter is voor mij als ik dan heel even een jaar neem om terug te gaan naar mezelf."
Wat ze gaat doen is dat tussenjaar, is ook voor Alexia nog niet helemaal duidelijk. Ze wil wat gaan reizen, wat gaan werken. "Heel veel plannen, maar nog niets gepland."