André Hazes over deelname Songfestival: 'Druk is te groot'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 03 oktober 2023 om 8:36
andre hazes eindelijk wonen zonder monique westenberg ik heb er zin in
André Hazes vertelde maandagavond in talkshow Humberto dat hij nooit mee zal doen aan het Eurovisie Songfestival. Volgens de zanger is de druk voor hem veel te groot daarvoor.

Druk te groot

"Ik heb me nog nooit aangemeld" , zei André heel stellig tegen Humberto Tan . "Ik kijk het niet. Ik heb er niet zoveel mee. En ik zou de druk veel te groot vinden.” André zou zich dus absoluut nooit aanmelden, maar er zijn dit jaar wel meer dan zeshonderd andere gegadigden. Het is een absoluut recordaantal inzendingen voor het liedjesfestijn.
Het is dit jaar de eerste keer dat AvroTros open is over het aantal binnengekomen liedjes. De inzendingen zijn zeer divers. Het merendeel van de nummers is Engelstalig, bijna honderd hebben een Nederlandse tekst en een klein aantal bevat teksten in andere talen. De commissie van het Songfestival start nu met het selectieproces. Naar verachting wordt in december bekend gemaakt welke inzending Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden.

Comeback van André

André moet hard vechten om zijn plekje in de Nederlandse muziekindustrie terug te winnen. Hij hoopte met de terugkomst uit de afkickkliniek dat zijn status verbeterd zou zijn en dat mensen weer massaal naar hem willen luisteren. Maar niets blijkt minder waar: André’s comebackconcert is na een halfjaar nog steeds niet uitverkocht en ook zijn nieuwe muziek wordt nauwelijks gestreamd.
Volgens André is het voor hem alleen maar een realitycheck. De zanger is er twee jaar uit geweest en moet, naar eigen zeggen, weer van onderaan beginnen. “Die realitycheck is wel goed voor me, nadat ik toch eventjes naast mijn schoenen ben gaan lopen en dacht dat ik helemaal het mannetje was. Ik heb er nu bewust voor gekozen om dit jaar maar drie shows in Nederland te doen.”
Inmiddels is de zanger twee jaar clean
en daar is hij erg trots op. Ondanks zijn comeback wil hij geen enkel risico op een terugval nemen. “Als optreden ervoor zorgt dat ik weer in de verleiding kom om drank en verboden middelen te gebruiken, stop ik er meteen mee – en voor altijd. Hopelijk is dat niet zo en blijf ik nog heel lang muziek maken.”