Angela de Jong haalt uit naar Yvon Jaspers: 'Volwassen worden'

Entertainment
dinsdag, 28 november 2023 om 11:32
ontwerp zonder titel 2023 11 28t105608629
Afgelopen zondag was het moment suprême aangebroken in Boer zoekt Vrouw 2023: de langverwachte reünie-aflevering waarin duidelijk wordt wie het liefdesavontuur alleen eindigt en wie er, met dank aan het programma, gelukkig is in de liefde. Televisierecensent Angela de Jong ontdekte in deze aflevering opnieuw een situatie waarmee ze presentatrice Yvon Jaspers kon bekritiseren.

Boer Haico en Ellen

Bij het keuzemoment voor de citytrip koos Haico toch ineens voor Jasmijn. Veel kijkers vonden dat een foute keuze van Haico. Zo lieten de kijkers zich ook uit op X. " Verkeerde keuze Haico! ", schrijft een kijker. Kijkers kunnen niet begrijpen waarom Haico en Jasmijn bij elkaar zouden passen. “ Haico en Jasmijn? Uh, oké dan. Ik hoop oprecht dat het wat gaat worden tussen die twee, maar ik zie het gewoon (nog) niet. ” Een andere kijker vond dat Haico ‘goud in handen’ had. “ Wat een grap. Haico die Ellen naar huis laat gaan. Hij had goud in handen, had gelukkig kunnen zijn met een leuke vrouw, met Ellen! Met Jasmijn is hij eigenlijk gewoon nog steeds alleen!
Gelukkig hebben Ellen en Haico elkaar toch weten te vinden. " Je kunt wel zeggen dat we verliefd zijn " , zegt Haico.

Kritiek Yvon Jaspers

Angela de Jong omschrijft de kus van Haico in de nek van Ellen als " het mooiste moment van de aflevering
", maar merkt op dat dit moment bijna verstoord werd door Yvon Jaspers, zoals ze uitlegt in haar column voor het Algemeen Dagblad . Ze verwijst hierbij naar het moment waarop Yvon, op niet al te subtiele wijze, het feit dat Haico nog nooit romantische interactie heeft gehad met een vrouw ter sprake bracht.
" Zondag koos Yvon voor een totaal andere benadering. Toen was ze de kraaiende kleuterjuf die haar leerlingen Ellen en Haico overdreven complimenteert voor een tekening vol krassen", schrijft Angela. "‘Nou Ellen, nu zit jíj ineens hier. Súperleuk dat je er bent.’ Het was niet voor het eerst dit seizoen dat ik me groen en geel ergerde aan die toon. Sterker nog, het lijkt er op dat ze inmiddels niet anders meer kan tegen de boeren. "
De televisierecensent benadrukt dat Robin, van boer Richard, een goed voorbeeld gaf tijdens haar gesprek met Ellen over de uitdagingen van het accepteren van Haico. " Een wereld van verschil met dat hooghartige ‘Hoe oud ben jij?’ De boeren zijn volwassen geworden. Het is tijd dat Yvon Jaspers dat ook eindelijk wordt . "