Bridget Maasland ontevreden over RTL: 'Te vroeg'

Entertainment
vrijdag, 15 december 2023 om 14:18
ontwerp zonder titel 2023 12 15t130504508
Bridget Maasland is als RTL-presentatrice, die waarde hecht aan een veilige werkomgeving, niet tevreden met het besluit van haar baas Peter van der Vorst. "Matthijs van Nieuwkerk keert te vroeg terug."

Terecht of niet?

Deze week heeft Bridget Maasland veel sympathie verloren door haar minderjarige zoon in te zetten voor een reclamecampagne . Ondanks dit, vindt ze zichzelf nog steeds in de positie om kritiek te uiten op het besluit van haar baas Peter van der Vorst om al samen te werken met Matthijs van Nieuwkerk.
Matthijs heeft meer dan een jaar op de zijlijn gestaan vanwege ongepast gedrag tijdens De Wereld Draait Door. Hoewel zijn gedrag niet strafbaar was, werd hij door velen terecht gestraft met een jaar afwezigheid. Toch vinden sommigen dat het nu wel genoeg is geweest, vooral omdat het rapport over de werkcultuur bij de NPO steeds wordt uitgesteld. De voorzitter van de onderzoekscommissie, Martin van Rijn, heeft de publicatiedatum nu al zo vaak verschoven dat de nieuwste deadline – eind januari – zeer onbetrouwbaar lijkt. Ondanks Matthijs' verlangen om weer aan de slag te gaan, is het opvallend dat Peter van der Vorst, die bekendstaat als zeer politiek correct, hem nu die kans gunt.

Begrijpt de haast niet

Bridget Maasland is nu ontstemd over Peter. " Ik stuit toch veel op de kritiek dat RTL het onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO niet heeft afgewacht. Het valt me op dat voornamelijk mannen hier geen moeite mee hebben en dat voornamelijk vrouwen hier toch echt wel moeite mee hebben ", zegt de presentatrice in De BLVD Podcast.
Bridget begrijpt helemaal niets van de haast van Peter. " Want wat had het gescheeld als je een maandje nog even had gewacht met dit nieuws? Een maand, hè, gaat het over. "

Nog even onder de pet

Bridget had het handiger gevonden als het vastleggen van Matthijs nog even onder de pet was gehouden, gezien zijn eerste RTL-show pas eind april begint. " Wat maakt dat uit? Dat maakt toch niet uit? Dat gebeurt de hele dag, zeker in televisieland. Je kunt hem wel vastleggen, maar dat hoef je toch niet naar buiten te brengen? "
Bridget keurt de beslissing van Peter af. " Ik begrijp heel goed – maar ik ben ook een vrouw – dat er bij de gedupeerde echt een nare nasmaak bij hangt, want hoe moeilijk is het om éventjes te wachten, al is het maar uit puur fatsoen? "

Weinig oog

Peter heeft volgens haar onvoldoende aandacht voor de slachtoffers. " Ik heb mensen gezien die echt wel stonden te beven op hun benen toen ze hoorden dat hij weer de werkvloer op kwam, dus ik ken ook de andere kant en ik vind dat je dat altijd in ogenschouw moet houden en er niet overheen moet walsen. "
Ze besluit: " Laten we hopen dat hij inderdaad zijn lesje heeft geleerd en heeft geleerd dat je ook op een andere manier televisie kunt maken en dat je dan ook het beste uit mensen kunt halen en misschien nog wel veel betere programma’s kunt maken. "