Bridget Maasland ontvangt een bak kritiek: 'Laat een kind kind zijn'

Entertainment
woensdag, 13 december 2023 om 14:23
ontwerp zonder titel 2023 12 13t131525069
Bridget Maasland maakt een enorme pr-blunder door haar 15-jarige zoontje in te zetten voor een advertentie. Dit irriteert haar volgers vanwege de toenemende activiteiten van schnabbelende BN'ers en daarnaast vinden zij dat Bridget haar kinderen niet moet inzetten als verdienmodel. "Om te cashen!"

Grens opgezocht

Er ontstaat groeiende weerstand tegen de 'spontane' reclame-uitingen van BN'ers op Instagram. Het bezwaar ligt niet zozeer bij reclame op zich, maar vooral bij het feit dat elke uitgesproken letter doordrenkt is met commerciële belangen. Bridget Maasland maakt nu een misstap door de grens op te zoeken.
Gisteravond deelde Bridget een reclamevideo op Instagram waarin haar 15-jarige zoon Mees zijn eerste scheerervaring heeft met de Philips Oneblade First Shave , geregeld via zijn moeders manager. " Je eerste haartjes. Hoe voelt dat? Zacht, hè? Oeh, dit gaat goed zeg! "
Hoewel er weliswaar klein is vermeld dat het om een reclame gaat (#Ad), vinden volgers dat Bridget op een wel heel opvallende manier haar intieme privéleven exploiteert voor een paar extra inkomsten. Het lijkt erop dat alles geoorloofd is om haar salaris bij RTL Boulevard op te krikken. " Nu verkrijgbaar bij Kruidvat, tijdelijk voor nog geen 18 euro! ", roept ze.

Reacties

De kritiek die Bridget ontvangt, zelfs op haar eigen Instagram-pagina, is buitengewoon meedogenloos. " Dit is eerlijk en oprecht de eerste keer dat ik reageer op een post van een bekende Nederlander. Jezus! Echt … Zo gênant voor je kind dit. Doe dit nou niet ", schrijft Erika Janssens.
Ene Factor schrijft: " Mijn god zeg. Als er ook maar iets te verdienen valt dan zijn de BN’ers erbij. Alsof je dit nodig hebt zeg… En dan je zoon hiervoor gebruiken.
" Chavez vindt dat Bridget te ver gaat door nu een soort moeder-influencer te worden. " Dan moet Mees dat lekker zelf promoten! Waarom alles uitmelken, kom eens op
", vraagt deze volger zich af, waarbij wordt afgevraagd welke 'eerste keer' van je kind dan de grens is.
Joyce is verheugd dat haar aanpak in de opvoeding verschilt van die van Bridget. Ze merkt op dat Mees nu letterlijk de dupe is van zijn moeder Bridget. " Zo fijn dat ik dit soort momenten met mijn zoons privé kan houden
", schrijft Joyce. Elena noemt Bridget ‘aandachtsgeil’. " Waarom op film?? Ach, dat kind. Als er maar wat te verdienen valt. Laat een kind, kind zijn. "

Flink opgeruimd

Bridget lijkt geen zin te hebben in kritiek en heeft vanmorgen flink opgeruimd in de reacties. Hoewel de huidige reacties anders doen vermoeden, waren er in eerste instantie enorm veel negatieve reacties.
Ze mag dan wel proberen de boel te sussen door reacties te verwijderen, maar één ding is zeker: Bridget heeft met haar actie de gunst van veel volgers verloren. Ze kan dan wel van alles promoten en wekelijks een ander product aanprijzen, maar haar zoontje erbij betrekken, dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat.