Bureau Rotterdam ontvangt veel kaarten na heftig bijtincident

Entertainment
door Indy
dinsdag, 17 oktober 2023 om 15:15
ewout genemand
Politie Rotterdam is overspoeld met kaarten en cadeaus na de eerste uitzending van Bureau Rotterdam. Hierin was een heftig bijtincident te zien, waarbij een klein hondje om het leven is gekomen. Kijkers stuurden massaal kaartjes en cadeaus om hun steun te betuigen aan de eigenaar van de hond.

Aanval van grotere hond

In de eerste uitzending van Bureau Rotterdam werden schokkende beelden getoond. Hierop was te zien hoe een grote hond een chihuahua aanvalt en deze behoorlijk toetakelt. De eigenaar van de chihuahua probeerde zijn trouwe viervoeter te beschermen tegen de aanval van de hond, maar dit mocht niet baten.
De tragische gebeurtenis zorgde ervoor dat zijn hondje ter plekke overleed. De eigenaar, die zijn huisdier als zijn ‘beste vriend’ beschreef, werd geconfronteerd met een hartverscheurende en traumatische ervaring. “ Veel mensen zijn geschrokken van dit item” , schrijft Ewout Genemans, de presentator van het programma, op Instagram. “ Wij volgen de politie en zien alles wat de agenten meemaken. Daar horen dit soort dingen bij.
Voorafgaand aan het item werd geen waarschuwing getoond wegens dierenleed. Dit zal bij vergelijkbare items voortaan wel gebeuren.

Overspoeld met kaarten

Ewout deed een oproep aan de kijkers om, door middel van een kaartje, hun steun te betuigen aan de eigenaar van het getroffen hondje. Op zijn Instagram account deelt hij het adres van de politie Rotterdam, die nog steeds in contact staat met de betreffende persoon die zijn geliefde huisdier heeft verloren.
En met succes: de politie is overspoeld met 'berichten, kaarten, cadeautjes, bloemen en presentjes' voor de eigenaar van het hondje. Politie Rotterdam deelt op Instagram. Hierin tonen ze een politieauto die volgeladen is met kaarten en cadeaus. "We gaan zometeen wat in de bus ligt overhandigen aan de mensen. Dus we hopen dat zij daar een beetje steun in kunnen vinden" , zegt de agent in de video.
Het team van politiebureau Rotterdam schrijft bij het bericht dat ze samen met de makers van het tv-programma langs zijn geweest bij de eigenaren van het overleden hondje. Zij hebben samen de 'lieve kaartjes en post' overhandigd. "Dit toverde een grote glimlach op het gezicht van de eigenaar van het hondje."