Nederlandse sprintster Dafne Schippers stopt met topsport

Entertainment
dinsdag, 26 september 2023 om 16:39
dafne schippers stopt atletiek
Dafne Schippers is vooral bekend als een Nederlandse atleet, ook wel 'De Vliegende Hollander' kondigt aan op Instagram dat ze gaat stoppen, met haar carrière als atleet.

Dafne Schippers

Dafne Schippers, ook wel bekend als 'De Vliegende Hollander', is een Nederlandse atlete die wereldwijd bekendheid heeft gemaakt. Geboren op 15 juni 1992, is Schippers vooral bekend om haar prestaties op de sprintafstanden. Met haar explosieve snelheid en indrukwekkende techniek heeft Schippers al vele records gebroken en medailles gewonnen. Ze is met name succesvol geweest op de 200 meter, waar ze meerdere Europese titels en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro heeft behaald. Naast haar succes op het individuele vlak, heeft Schippers ook een belangrijke rol gespeeld in het Nederlandse estafetteteam. Samen met haar teamgenoten heeft ze meerdere successen geboekt, waaronder gouden medailles bij Europese Kampioenschappen en World Relays.

Dafne over haar carrière

In een recent interview gaf Dafne aan dat ze enorm dankbaar is voor alles wat haar is overkomen. Ze beschrijft haar carrière als een droom die werkelijkheid is geworden. Het feit dat ze heeft kunnen schitteren op grote internationale podia en medailles heeft behaald, vervult haar met trots. Dafne benadrukt ook dat het niet altijd makkelijk is geweest. Ze heeft hard moeten werken en veel opofferingen moeten maken om te komen waar ze nu staat. Maar juist die uitdagingen hebben haar sterker gemaakt en ervoor gezorgd dat ze nooit heeft opgegeven.

Einde carrière Dafne Schippers

Dafne geeft op haar Instagram aan dat ze gaat stoppen met haar carrière als atleet. Zo deelt ze:
" De race stopt hier. Als atleet weet je altijd dat deze dag zal komen, dat je carrière op een gegeven moment een moment in de tijd zal zijn: een verzameling herinneringen en hopelijk medailles. Vandaag heb ik besloten mijn leven van het goede spoor te halen en alles wat daarna komt na te streven en te omarmen, maar niet zonder enorm veel dank te zeggen voor alle eindeloze steun. Het is een reis geweest zonder spijt. Mijn familie, mijn team, mijn fans en mijn sponsors, jullie hebben het allemaal de moeite waard gemaakt. X Dafne "