Dave Roelvink over zijn terugval: 'Uit het oog verloren'

Entertainment
donderdag, 18 januari 2024 om 13:15
ontwerp zonder titel 2024 01 18t113311289
Enkele maanden geleden onderging Dave Roelvink een verblijf in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, nadat hij een terugval had in zijn verslaving. Dave is nu al een tijdje clean en het gaat steeds beter met hem. In een Instagram-video deelt hij nu zijn ervaringen.

Verslaving

" Een terugval gebeurt op verschillende manieren ", begint Dave Roelvink de video. Hij geeft toe: " Voor mij persoonlijk is het gebeurd omdat ik stopte met de dingen doen die je moet doen. "
Volgens hem is verslaving een chronische ziekte waar je eigenlijk je medicatie voor zou moeten nemen. " Het is echter geen behandeling voor verslaving. De medicatie die wij krijgen, bestaat uit het samenkomen met andere verslaafden, jezelf bij hen omringen en het probleem met hen bespreken, zodat je problemen kunt blijven herinneren. "
In eerste instantie voerde hij de bovengenoemde activiteiten uit en ging het goed met hem, maar uiteindelijk liep het spaak. “ Ik verloor uit het oog waarom ik me zo goed voelde. Nou, dat was dus omdat ik al die dingen deed. ” Dave benadrukt dat veel mensen met een verslaving op een bepaald punt denken dat ze geen hulp meer nodig hebben, en het is vaak op dat moment dat het fout gaat. Dit was ook het geval bij Dave zelf.
" Ik ging alleen nog maar met oude vrienden om. Ik ging weer volledig op in het uitgaansleven en ik ging niet meer naar die meetings... Ik probeerde toch weer een keer een drankje omdat ik dacht: iedereen kan het. Waarom ik niet? En toen ben ik teruggevallen ", aldus Dave in de video.

Reacties

Aanhangers van Dave uiten in groten getale hun steun onder de video. Een van zijn volgers schrijft: " Herkenbaar! Inmiddels bijna 2,5 jaar clean, dus het is echt mogelijk. " Een ander schrijft: " Wauw Dave, wat goed! "
Maar er zijn ook veel negatieve reacties. Zo luidt het: " Leuk hoor dat iedereen jou "steunt". Maar uiteindelijk is jouw verslaving niet alleen een chronische ziekte, het is vooral een chronische reden om verdovende middelen te gebruiken. Slapjanussen zien de fles en drinken hem leeg, mensen met discipline spoelen hem leeg in de gootsteen. Geen excuses meer, gewoon discipline. Alle niet verslaafden kunnen het ook. "
Zo volgt een ander: " Chronische ziekte !! Waar haalt hij het lef vandaan !! Het is de verzieking van over het paard getilde verwende jongeren .....de zgn BN'ers !! "