Dave Roelvink doet boekje open over terugval: 'Teleurgesteld in mezelf'

Entertainment
dinsdag, 07 november 2023 om 16:12
ontwerp zonder titel 86
Na zijn afkickperiode is Dave Roelvink vastberaden om zijn leven te verbeteren. Helaas had hij eerder dit jaar een terugval, maar deze keer aarzelt hij niet en vertrekt meteen weer naar de afkickkliniek. Zijn gezin heeft de hoogste prioriteit voor hem, en daarom is hij bereid om het zware proces opnieuw aan te gaan.

'Goede energie'

De verslaggever van RTL Boulevard vraagt aan Dave met welke energie hij hier staat. " Ja goede energie, ik ben natuurlijk een paar weken weggeweest, dus ja, het is nog wel eventjes aarde moet ik zeggen, vandaar dat ik ook nog niet echt interviews heb gedaan en dat wil ik echt wel gaan doen, maar ik even een weekje nodig om even te landen. Het is echt een heftig traject, waar ik doorheen ben gegaan, dus ja, ik ben wel blij dat ik er weer ben, maar er is echt wel wat werk aan de winkel", vertelt Dave.

Rustiger

De verslaggever vertelt dat mensen om Dave heen merken dat Dave nu wat rustiger is en of hij door de behandeling is veranderd. " Nou ja verandert niet kijk, ik heb natuurlijk drie jaar al in herstel gezeten en ik heb eigenlijk heel snel gezegd toen ik merkte dat ik een terugval kreeg jongens, dit wil ik niet meer, ik heb een kind, ik ben vader, ik heb een gezin. Ik kies voor mijzelf en voor mijn gezin, dus ik ga meteen weer hulp zoeken. Je kan ook gewoon door blijven gaan en denken van 'nou ik kan het zelf wel', dat het ego weer op gaat spelen, maar ik heb er gewoon voor gekozen het meteen serieus te nemen en weer meteen in behandeling te gaan, om aan mijzelf te werken en ik weet dat het heel goed voor mij is, want ik heb weer heel veel geleerd, maar een kliniek is eigenlijk een beetje de tools krijgen en uiteindelijk als je in Nederland bent moet je het zelf gaan doen, dan heb je je gereedschap en dan mag je je hut gaan maken, dus ja, ik heb zin om te bouwen "

Houd ontzettend veel van kind

"Je baalt ontzettend, je bent teleurgesteld in jezelf ook, omdat ik vader ben en dan denk je hoe kan dit nou gebeuren weet je wel, je hebt een prachtig jochie van twee jaar op de bank zitten, waarom kies je toch voor die rommel?", gaat Dave verder. "En dat moet je heel goed bij jezelf gaan onderzoeken en als ik één ding zeker weet is het dat ik ontzettend veel van mijn kind houd, als geen ander. "