De echte reden waarom Roxeanne Hazes Rachel Hazes voor de rechter sleept

Entertainment
door Sophie
woensdag, 18 januari 2023 om 14:04
rechtszaak roxeanne en rachel hazes
Roxeanne Hazes sleept haar moeder Rachel Hazes voor de rechter, maar wat is hier de reden precies van? Het blad Privé onthult dat Rachel Hazes jarenlang zou hebben verzwegen dat niet zijzelf, maar alleen haar kinderen de erfgenamen zouden zijn van de overleden zanger.
Roxeanne Hazes sleept mama Rachel Hazes voor de rechter
Eerder kwam naar buiten dat Roxeanne Hazes haar moeder Rachel voor de rechter sleept. Dit zou alles te maken hebben met de erfenis van haar vader André Hazes sr. Samen met een oud-bewindvoerder die in 2004 gezag had nadat André Hazes sr. kwam te overlijden in dat jaar. De twee vermoeden dat Rachel niet helemaal eerlijk is over wat er in het testament van André Hazes sr. staat. Dit testament zou drie jaar voor zijn dood zijn opgesteld.
Het testament van André Hazes sr.
Rachel Hazes zou wel degelijk in het testament van haar echtgenoot staan als erfgename, maar toch zouden daar volgens weekblad Privé heel wat haken en ogen aan zitten. Er zou namelijk een bijzondere clausule zijn waarin staat dat Rachel niets zou erven als zij zou scheiden van André sr. Dat we ze inderdaad nóg niet. Maar! Rachel zou óók niets krijgen als er een procedure zou zijn gestart om te gaan scheiden.
Rachel zou naar verluidt voordat André overleed een echtscheidingsprocedure zijn begonnen, die nooit is doorgezet.
Rachel is uiteindelijk wel vertrokken en samen met Roxeanne en André Hazes jr. ergens anders gaan wonen. Toch bleef ze wel voor André zorgen toen zijn gezondheid achteruit ging. Het gehoor van de zanger ging steeds verder achteruit en er werd hem vertelt dat hij uiteindelijk doof zou worden, iets wat er inhakte bij André. "Rachel trok zich dat verdriet zo aan dat ze besloot terug te keren naar de echtelijke woning", schrijft Privé.
Er zou hierna nooit meer wat met de echtscheidingsprocedure gedaan zijn. Het is nooit doorgezet, maar het is óók nooit ingetrokken.
De rechtszaak
Roxeanne en André waren nog ontzettend jong toen hun vader overleed. Rox was elf jaar en Dré tien jaar. De twee zouden nooit het eerlijke verhaal hebben gehoord over het testament.
Het zou pas tot voor kort zijn geweest dat Rox vragen ging stellen over de exacte inhoud hiervan. Toch zouden deze vragen maar moeilijk te beantwoorden zijn. Nu wil ze, samen de oud-bewindvoerder, de waarheid krijgen.
Het kort geding dient op 9 februari in de rechtbank van Utrecht.