De zeven belangrijkste onthullingen in de documentaire van Lil Kleine

Entertainment
maandag, 22 januari 2024 om 11:28
ontwerp zonder titel 2024 01 19t150659460
Gedurende 30 dagen zijn de camera's constant gericht geweest op Jorik 'Lil Kleine' Scholten. In de documentaire "Jorik" krijgen we een inkijkje in zijn leven na het incident waarin hij zijn vriendin Jaimie Vaes heeft mishandeld. Hier zijn de zeven belangrijkste onthullingen uit de documentaireserie.

Moest kleding verkopen

Van zijn betrekking tot Jaimie Vaes tot zijn gebruik van verboden middelen: Jorik deelt zijn mening over alles. Je kunt veel zeggen over de rapper, maar één ding is zeker: hij schuwt niet om zijn ware aard te tonen voor de camera's.
De docuserie start met de vrijlating van Jorik, ook bekend als Lil' Kleine, nadat hij is gearresteerd op verdenking van ernstige mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. Hij verloor snel een lucratieve deal met Sony ter waarde van meer dan drie miljoen euro. Een bedrag dat zelfs voor 'de grootste artiest van Nederland', zoals hij zichzelf noemt, te hoog blijkt om zomaar op te hoesten. Het duurt dan ook niet lang voordat Jorik besluit zijn dure designerkleding, waarvan sommige stukken nog nooit zijn gedragen, te verkopen om rond te kunnen komen.

Mishandeld door moeder

Jorik was voorheen al openhartig over zijn sterke band met zijn vader en de traumatische jeugd die hij bij zijn moeder had. In de docuserie gaat de rapper verder in op dit onderwerp en deelt hij meer details over hoe zijn moeder vaak van emoties wisselde en zelfs geweld tegen hem gebruikte.
" Ze zette me op de snelweg uit de auto en liet me teruglopen naar huis. Toen ik thuiskwam, knuffelde ze me weer. Soms zei ze dat ze van me hield, maar sloeg ze me ‘s avonds, riep ze dat ze me haatte ", vertelt hij voor de camera’s. " De volgende ochtend zei ze weer dat ze van me hield. Toen ze me de avond voor mijn zestiende verjaardag weer sloeg, heb ik gezegd: dit is de laatste keer dat je me hebt geslagen of aangeraakt. Op mijn zeventiende, achttiende, negentiende en twintigste verjaardag niets meer van haar gehoord. "
Babette, de moeder van Jorik, verschijnt ook in de documentaire en betuigt spijt voor de momenten waarop ze vaak emotioneel en soms zelfs fysiek uit de bocht is gevlogen. Ze vindt het echter moeilijk om het als mishandeling te benoemen.

Onder invloed bij The Voice of Holland

Een centraal thema in de documentaireserie is het overmatig gebruik van alcohol en verboden middelen door de rapper. Jorik geeft herhaaldelijk toe dat hij te veel drinkt en zijn neus iets te vaak vult met poeder. Hij beweert zelfs dat hij volledig 'waus' in de stoel zat bij The Voice of Holland, waar hij in 2018 en 2019 als coach werkte.

Naar Thailand voor verslaving

In maart 2023 deelde Jorik een video vanuit Thailand waarin hij 'aan zichzelf werkte'. Het filmpje sprak niet over een afkickkliniek, maar in de docuserie op Prime Video geeft hij eerlijk toe dat hij zijn vader had gevraagd om een kliniek voor hem te boeken in Thailand om zijn drank- en verslaving aan te pakken. Hoewel hij uiteindelijk zes maanden niet dronk, erkent hij later in de documentaire dat deze reis naar de kliniek voornamelijk voor de 'publieke opinie' was.

Poeder testen

De afkickkliniek heeft positief bijgedragen; maandenlang heeft Jorik geen druppel gedronken en de rechter eiste bovendien wekelijkse drugstests. In de documentaire zien we herhaaldelijk een reclasseringsmedewerker langskomen om urine monsters op te halen. Na een jaar heeft hij er echter genoeg van. Volgens hem lijkt de reclasseringsmedewerker het wel erg leuk te vinden om bij hem thuis te komen, wat volgens hem de reden is dat ze wil doorgaan met de controles. Aan het einde van de documentaire zien we Jorik weer volop feesten. Hoewel er geen drugs worden gebruikt voor de camera's, wordt er wel voldoende gedronken. " Mijn bloed bestaat uit pure alcohol ", zo bralt hij tegen een vriend. Zelfs zijn manager maakt zich zorgen en stuurt hem een bericht. Jorik begrijpt dit, terwijl hij een slok neemt.

Mishandeling Jaimie Vaes

Jaimie heeft herhaaldelijk interviews gegeven over haar relatie met Jorik en heeft ook de gewelddadige incidenten besproken in haar serie " In The Vaes Lane
". De rapper zelf hield zich lange tijd stil. In deze docuserie vertelt hij eindelijk zijn kant van het verhaal, en het is niet mals. Volgens Jorik was de relatie buitengewoon giftig, en tijdens het incident waarbij hij haar uit de auto sleurde, waren ze beiden flink onder invloed van drugs. Hij betuigt spijt van zijn actie, maar beweert ook dat het incident groter wordt gemaakt dan het in werkelijkheid was. " Dit kan gebeuren in een relatie ", zegt hij tegenover de camera’s.
Hij suggereert dat Jaimie op de hoogte was van de camera's op de plaats van het incident en dus van tevoren had bedacht de beelden te lekken. De kleine rapper beweert ook dat zijn ex hem meerdere malen heeft mishandeld.

Jaimie is zijn grote liefde

Hoewel Jorik direct erkent dat zijn relatie met Jaimie verre van gezond was, benadrukt hij ook dat hij oprecht van haar hield. " Ik kan nooit meer zo verliefd worden op iemand als op Jaimie, maar ik wil niet meer ergens in zitten wat zo giftig is. " Deze inzichten kwamen voort uit incidenten uit zijn eigen jeugd, waarin hij de connectie legde tussen zijn opvoeding vol geweld en zijn huidige gezinsleven met Jaimie en hun zoontje Lío.